Google

25 april 2007

Bloggare på ingång?

Det ryktas att Valla rycker i två stycken nyblivna SM-vinnare som dessutom är bloggare. Kanske är inte Nätrullare en tillräckligt god förebild utan de vill komma närmare Baggerkortis? För den nyfikne can we say that no engelska is required och ingen är speciellt skadebenägen heller. Även spelare som varit i Örkelljunga och provat skall finnas på önskelistan (och då syftar vi inte på Barrefalk som bör vara given inför nästa säsong).

På damsidan planeras det en del också för att ha ett lag i elitserien tills RIG-spelarna skall flytta hem. Intresse finns bland annat för spelare i Kolbäck, beroende på hur många spelare Kolbäck får ihop till hösten.

Coach Comas insats har rönt uppskattning och både Vingåker och Tierp har visat intresse. Baggerkortis erfar dock att det nyinköpta huset i Linköping har en viss förmåga att hålla familjen kvar i Östergötland.

20 april 2007

Rätt lag vann

Grattis Falkenberg!

Efter det vi såg i Linköping är det bara att konstatera att rätt lag blev svenska mästare.

13 april 2007

EM 89

Det dök upp en fråga i Vallas gästbok om vad spelarna från EM 89 gör numera. Baggerkortis har tidigare haft den funderingen och till sist hittade vi en startpunkt att utgå från, nämligen spelartruppen!

Tanken är att uppdatera här efter hand som det dyker upp information. Det får kanske samtidigt ses som ett memorial för den största svenska volleybollinsatsen någonsin.

Vi är medvetna om att informationen är mycket bristfällig i dagsläget, men vi gör vad vi kan och hinner samt tar gärna emot kompletterande information. För övrigt finns det en stor gärning att göra på Wikipedia där den ende inlagde svenske volleybollspelaren är Markus Nilsson.

1. Johan Isacsson
Född:
Klubbar som spelare: Lidingö SK, Hamburger SV (Tyskland), Racing Paris (Frankrike), Vendelsö VBK, Istanbul (Turkiet)
Landskamper: 255
Klubbar som tränare: Sollentuna herrar och damer
Förbundskapten: herrar
Nu: Tränare för Sollentunas damer och förbundskapten för Sveriges herrar

2. Urban Lennartsson
Född:
Klubbar som spelare: Lidingö SK, Zonhoven
Landskamper: 285
Nu:

3. Jan Holmqvist
Född:
Klubbar som spelare: Lidingö SK
Landskamper: 81
Nu:

4. Jannis Kalmazidis
Född:
Klubbar som spelare: Sollentuna VK, Orestida, Iraklis Thessaloniki (Grekland)
Landskamper: 149
Nu:

5. Jan Hedengård
Född: 27 maj 1963
Klubbar som spelare:
Dalby, Sollentuna VK, Pistafani Cus Torino (Italien), VBC Alipitour Cueno (Italien), Düren (Tyskland), Moers (Tyskland), Halk Bank Ankara (Turkiet), Fredrichhafen (Tyskland), Izmir Söke Spor (Turkiet)
Landskamper: 387 (1985-1995)
Nu:
Övrigt: Tysk medborgare 1997

6/7?. Bo Strand
Född:
Klubbar som spelare: Uppsala VBS
Landskamper: 96
Nu:

7/8?. Mats Karlsson
Född:
Klubbar som spelare: Sollentuna VK, Maaseik
Landskamper: 260
Nu:
Övrigt: Heter numera Sköld i efternamn.

8/9? Mikael Kjellström
Född:
Klubbar som spelare: Smålandsstenar, Hylte VBK, Bayer Wuppertal (Tyskland)
Landskamper: 223
Nu:

10. Per-Anders Sääf
Född:
Klubbar som spelare: Alvesta, Hamburger SV (Tyskland), Bologna (Italien), Bari (Italien), Castellana Grotte (Italien), Thessaloniki (Grekland), Catania (Italien)
Landskamper: 394
Nu:

11. Bengt Gustafson
Född: 17 maj 1963
Klubbar som spelare: Sjövalla FK, Mölnlycke, Progona, Robe di Kappa Turin (Italien), Santal Parma (Italien), Olympiakos (Grekland), Kungälvs VBK, Sisley Treviso (Italien)
Landskamper: 233
Nu:

12. Håkan Björne
Född:
Klubbar som spelare: Bromma KFUM, Lidingö SK, Zonhoven, Spoleto, Beeteam (1999-2000)
Landskamper: 240
Nu: Läkare på Karolinska.
Övrigt: Slog in matchbollen i semifinalen mot Sovjetunionen.
Disputerade 2005 med en avhandling om salivens inverkan på magens slemhinna.

13. Lars Nilsson
Född:
Klubbar som spelare: Ystad IF, Falconara, Las Palmas de Gran Canaria (Spanien), Örkelljunga VK, Berlin (Tyskland), Friedrichshafen (Tyskland)
Landskamper: 385
Nu:

14. Peter Tholse
Född:
Klubbar som spelare: Nyköpings FK, Sollentuna VK, Mantova, Hamburg (Tyskland), Sassari, Spoleto, Paris (Frankrike), Sollentuna VK, Floby/Falköping
Landskamper: 370
Nu: Arbetar med SäffleStugan.
Övrigt: Har en son, Linus, som går på volleybollgymnasiet samt en dotter, Ida, som skall börja till hösten 2007.

Anders Kristiansson, förbundskapten
Född: 7 april 1949 i Valdemarsvik
Klubbar som spelare: Sollentuna, Lidingö
Landskamper: 102
Klubbar som tränare: Sollentuna, Lidingö, Zinella Bologna (Italien), Sisley Treviso (Italien), Noliko Maaseik (Belgien, 92-94, 95-06)
Förbundskapten: herrar, damer, herrjuniorer, damjuniorer
Nu: Teknisk direktör, Noliko Masseik

Final 1 avgjord

Det blev en mycket spännande final 1, där till sist Hylte avgick med segern efter 15-13 i avgörande set. Statistiken visade en del intressant:
  • Falkenberg gjorde 49 egna misstag mot Hyltes 23, trots att Falkenberg fick totalt en poäng mer i hela matchen.
  • Falkenberg gjorde 12 serve-ess medan Hylte inte gjorde ett enda.
  • Den enligt rykten (och Lugi) inte betalade spelaren Jonas Greberg gjorde näst mest poäng i Hylte, inklusive de två sista i matchen.
  • 823 personer i publiken är snudd på fullsatt från vad vi kan utläsa. Alltid något positivt med Hallandsmästerskap i finalen.
Servestatistiken är kanske mest anmärkningsvärd med tanke på att Andrew Sinclair snittade nästan två servepoäng per match under grundspelet, Ubbe strax över en samt Pipes och Kaptenernas Kapten Hense strax under en. Antingen spelade Johan, Casey och Jim grym mottagning eller så var statistikerna ovanligt hårda. Misstagsfördelningen skulle kunna tyda på det sistnämnda, men Falkenberg brukar sköta sig på den punkten har vi fått för oss. Skall hur som helst bli intressant om de lägger ut DataVolley-statistiken.

Krickans före-matchen-anklagelser fick en uppföljning med ytterligare lite ankdamm. Framförallt tycker vi att Krickan och Ismo borde tänka till lite och kanske försöka ställa sig över den andre genom att inte komma med ännu dummare saker än tvärtom. Å andra sidan är vi inte förvånade över utvecklingen. Gruvaeus verkar lite mer klarsynt. Lite roligare då att läsa om Johan och Henses (förvisso mycket korrekta) tankar om varandra.

11 april 2007

Klargöranden

Baggerkortis har gått in i träda efter semiförlusten, men återkommer i ämnet, men efter att på nytt fått uppmärksamhet i Leif Nilssons krönika måste vi klargöra några saker. Som omväxling försöker vi hålla en sansad ton för att undvika missförstånd.
  • Det blev fel i motiveringen till årets forumlösa förening (jag blev förvånad när jag läste Leifs tolkning, men efter att ha läst om vårt inlägg förstår jag). Det är inte Hylte Volley vi syftar på som inte så många bryr sig om, för det gör vi ju uppenbarligen, utan Hyltefansen och deras inlägg. Då dessa inlägg kommer i gästböcker och forum som inte alls handlar om Hylte, så blir de onekligen felplacerade. Vår slutsats är att även Hyltefansen vill ha en plats att debattera sina egna ämnen. Även om vi förstår att just det forumet troligen skulle behöva modereras hårt, så tror vi ändå att det vore positivt för Hylte Volley som förening.
  • Baggerkortis drivs av en privatperson (även om jag inspirerad av ...grönvita sidan upp omnämner mig och sidan i plural). Jag har inte anmärkningsvärt mycket att göra med Team Valla förutom att jag är supporter, för länge sedan harvade runt i deras C-lag och var med i (den då väldigt stora) styrelsen någon säsong. Jag känner förvisso, sedan dess och som nu engagerad supporter, flera i styrelsen och får väl en del extra information ibland, men mer är det inte. Att sedan Team Valla länkar till Baggerkortis får nog ses som ett erkännande att bloggen eventuellt kan vara av intresse för besökare till Vallas hemsida (likt den inte heller Vallastyrda Blue Crew-shoppen) och att klubben tycker det är kul att någon engagerar sig. Från Baggerkortis sida har vi alltid varit tydliga med att vi inte vill bli en del av Team Valla, utan behålla vår självständighet. Detta för att inte hamna i intressekonflikter då vi skriver om vårt (tänkta) huvudsakliga ämne: Team Valla.
  • Jag har, likt många andra bloggare, valt viss anonymitet. Jag visar mitt förnamn, vilket faktiskt troligen gör att fler än man kanske anar vet vem det är som ligger bakom, om de tänker till. Vill någon ha mer information går det bra att maila till baggerkortis@gmail.com.
  • Det här är en blog och inte ett forum. Bloggen har förvisso kommentarsfunktioner, men huvuddelen av textmassan, inläggen, kommer från en källa. Det finns bara en person som kan skapa nya inlägg och även om det finns lite off topic-kommentarer så handlar de flesta om inläggen. Det är väldigt få av kommentarerna som innehåller negativa kommentarer. Vad vi påminner oss finns det två. Dessa innehåller text som kan tolkas som negativt för delar av Team Vallas styrelse. Nu skulle det kunna ha smitit in någon kommentar på ett gammalt inlägg som jag inte hittat, men i princip så är det så. Det händer att det kommer mail om opassande kommentarer och det är uppskattat från min sida, då det inte alltid är lätt att kolla alla kommentarer.
Vi hoppas att detta gör vissa saker tydligare och att Baggerkortis inte nämns i samma stycke som mördare lika ofta. Den delen av Leifs krönika som behandlar Baggerkortis tycks skriven i affekt och även om vi inte backar för att dela ut smällar åt höger och vänster har aldrig meningen varit att skada någon, utan man får ta det för vad det är: en supporterblog med mål att beröra och uppröra.

###

Baggerkortis passar också på att länka* till skitsnackskanalen vilket ser ut att kunna bli en intressant blog.

* En uppmaning till skitsnackskanalen är att faktiskt länka till Baggerkortis när det omnämns då det är "synnerligen viktigt" för vår Technorati-ranking. Det gäller för övrigt Falkenbergsgrabbarna (och kanske Leif, även om det inte påverkar rankingen) också!

01 april 2007

Heja, heja, heja Cluben!

Denna text är hämtad från dagens matchprogram

Baggerkortis kan avslöja att det förs långt gångna diskussioner att Team Valla skall gå upp i LHC-sfären för att öka sponsorintäkter och ge volleybollen den publika uppmärksamheten som den förtjänar. Detta skulle i så fall innebära att Team Valla byter namn till Linköpings Volleyboll Club, LVC.

Från början var det tänkt att handbollslaget RP skulle bli det tredje laget efter LHC och LFC att ansluta sig, men då det skulle bli problem med ett lämpligt namn (Linköpings Handboll Club får ju en opassande förkortning), så gick chansen över till volleyboll.

LHCs ordförande Christer Mård ser det som en bra möjlighet att stärka Linköping som idrottsligt varumärke. Christer lär inte ha varit på någon volleybollmatch, men han brukar följa resultaten i Corren. “Det är en enorm möjlighet med tanke på att LVC, ehh, Team Valla, har framgångsrika lag på både herr- och damsidan. Vi i LHC försöker ju få fram ett damlag, men det går trögt. Det finns inte så många spelare att köpa in som på herrsidan och då vet vi inte hur vi skall göra.” säger Mård i en kommentar. Vad gäller LFC konstaterar han: “Herrfotbollen är ju helt hopplös i Linköping, så där har vi gett upp sedan länge.”

Team Vallas starke man, Bo Kindgren, är inte odelat positiv till att klubben han vigt trettio år av sitt liv åt byter skepnad, men ser ändå att det är en möjlighet som volleybollen inte har råd att tacka nej till. “Om det krävs lejon på tröjorna för att folk skall komma och titta så får vi väl trycka lejon på tröjorna”, som den ständigt lika pragmatiske Bosse uttryckte det.

Vad Baggerkortis erfar så tar klubben över ett helt koncept med allt från sponsortryck till musikval. Därmed behöver inte musikspelarna längre fundera på vad folk tycker då det blir en färdigproducerad skiva till matcherna med bland annat klassikern “We will rock you” på.

Även kommunen backar upp förslaget och funderar på att kanske döpa om kommunfullmäktige till Linköpings Kommun Club. “Det borde öka allmänhetens förtroende om inte annat” enligt Ann-Cathrine Hjerdt (M), kommunfullmäktiges ordförande.

Så bli inte överraskade om det dyker upp lite rött på andra ställen än på liberon nästa säsong. Och kom ihåg var ni läste det först!