Google

05 mars 2008

Grundserien slut

Lördagen blev en riktig volleybolldag där vi för första gången denna säsong såg en dammatch då Team Valla tog emot Katrineholm. Det blev som förväntat förlust för Valla, men det var ändå intressant att se damlaget i aktion. Vårt intryck är att det finns en del potential i laget, men att bra spel blandas med flera bollar långa tapp. Det var väl ett rätt begränsat "go" i laget, men efter sexton raka förluster är det kanske inte annat att vänta. Hur som helst hoppas vi att det blir elitseriespel även nästa säsong, då förhoppningsvis förstärkta av RIG-tjejerna. Intressant att Gislaved anmält sig till elitseriekval. Är det Sara Petterssons hemkomst som motiverar eller är det bara ett sätt att motivera en ordentlig transfersumma för dito?

Det man kan konstatera från matchen är att centeranfallsspelet på damsidan skiljer sig markant från herrsidan. Det var ett tag sedan vi gick på damvolleyboll, men vi mindes inte att det var så svårt att köra kortisar. I Valla gick Maria gång på gång på enbenare, medan Stina inte fick en enda pass vad vi noterade. I Katrineholm var förvisso Frida effektiv på sina steplångsamma kortisar, men att den andra centern överhuvudtaget fick anfallspoäng var inget vi noterade under match.

Efter lördagsgodisinköp var det dags för herrarna att möta Tierp. Ett Tierp som liksom Valla satsat på comebacker och kunde med hjälp av dessa presentera en trupp på åtta spelare. Med tanke på att två av dessa var just comebacker (Woxlin och Nilsson) undrar man lite hur Tierps skadeläge egentligen är. Växlade några ord med just Mats Nilsson efter matchen och han gjorde referensen till Tio små negerpojkar och konstaterade att det gällde att hålla sig frisk.

Själva matchen bjöd på varierande spel, men gav ändå två timmar av god underhållning. Det känns som om Valla är bättre defensivt än många tidigare årgångar, men ändå har en hel del att säga till om framåt. Och då var inte ens Joshua Thorpe speciellt lyckosam. Med Adde och Klas på bänken finns en del extraresurser att sätta in om det krisar, men vi är lite förundrade att inte Klas fick komma in mer när det gick trögt. Barre har tagit ordentliga kliv framåt, men Klas känns ändå säkrare i både mottagning och anfall.

###

När sedan Falkenberg coachade minst sagt intressant och förlorade mot Vingåker (visst, Mr Magoo, Vingåker skulle ändå kunna vinna), så försvann vår förhandsfavorit till kvartsfinalval. Det är en sak att Valla spelar med två passare, men att Falkenberg spelar med både Nicke Bakåtpass och Lillis på planen samtidigt är oförståeligt. Man kan tro att Lillis har en bra servemottagning och spelar spiker, men vi har inte riktigt lyckats klura ut hur de spelade i praktiken. Dessutom lär väl varken Lillis eller Nicke ha ett anfall i klass med Addo och framförallt Greg. Bägge långnorrbaggarna fick bara sporadiska inhopp.

Tyvärr funkade inte websändningen för oss heller vilket var synd då det var ett bra initiativ.

###

Sollet i kvartsfinal blir spännande. Mest spännande blir troligen att se huruvida volleybollkul har rätt i sina påståenden att Yngerskog skall till arabiska halvön och i så fall när. Att Mattias Andersson kommit tillbaka är ingen bonus för Valla. Å andra sidan verkar Lawrence varit lyckosam i sina inhopp. Men med tanke på Will och att Wennlund verkar ha utvecklats trots sin rutin så känns det ändå ganska bra.

###

I ett tidigare inlägg frågade vi oss varför Micke Renegård lade ut klipp på Martin Barrefalks misslyckade fingerslag. Nu vet vi (tror vi).

Renegård och Barre skall spela beach ihop. Känns som ett intressant lag, som nog kommer att kunna vinna en hel del matcher.

Tierps Roland Bergdahl letar också beachpartner och hittar han någon bra kommer det också bli ett lag med stor potential.

6 Comments:

Anonymous lilja said...

Var hittade du info om att Gislaved anmält sig till elit-kvalet?
Har fler lag anmält sig?

05 mars, 2008 18:14  
Anonymous Anonym said...

Frågan är ju om Tierp la sig mot Valla eftersom varken Andy eller Anders Larsson spelade. Brassen gjorde ju dessutom bara 5 poäng. Egendomligt coachat och därför måste det ju varit en klar läggmatch!!

05 mars, 2008 18:30  
Anonymous Anonym said...

Annars så är det väl spelare i Valla som lagt sig för varandra men frågan är om det räknas som bortamatch?

05 mars, 2008 20:14  
Blogger Oscar said...

Enligt muntlig uppgift har Ljungby och Gislaved, men inte Tierp, tackat ja till elitseriekval. Team Valla hade i lördags inte gjort det, men vi hoppas att de gör det.

Andy har väl inte spelat något (i alla fall inte tagit poäng)? Dürr fick väldigt mycket serve på sig och i kombination med att han drog hårt i block rätt mycket så var nog Roland Bergdahl ett bättre alternativ, men visst, det KAN ha varit taktiskt från Tierp.

De som faktiskt såg Falkenberg spela kan ju få uttala sig om deras tvåpassartaktik. Vi gör bara våra bedömningar från SVBF-statistiken. Men märkligt var det. Å andra sidan är väl inte syftet helt uppenbart om det nu var en taktisk förlust.

05 mars, 2008 22:15  
Anonymous lilja said...

Valla har lagt upp spelschemat för elitkvalet för damerna så de verkar vara anmälda!

08 mars, 2008 10:57  
Anonymous Anonym said...

Det råkade otroligt nog vara så att Falkenberg hade stora skadeproblem. Kanske kan märkas på att Patric som inte spelat sen i december spelade. När han sedan blev nedblockad 4!!! ggr av george i första set så blev det bänken för honom. Norrmannen hade varit sjuk hela veckan och dessutom så sägs det att falkenberg redan spelat med lillis på högern i tre matcher innan vvk-matchen så det var nog mer "läggning" p.g.a. skador och liknande än nån annan läggning i så fall.

10 mars, 2008 01:11  

Skicka en kommentar

<< Home