Google

05 februari 2008

Snillen spekulerar

Team Valla bjuder upp, men aktiviteten verkar inte ha dragit igång, så vi kör här:

1. Falkenberg 32 p.
2. Hylte 28 p.
3. Team Valla 24 p.
4. Vingåker 22 p.
5. Sollentuna 22 p.
6. Tierp 20 p.

Väldigt likt tipset på Vallas hemsida med andra ord.

Vi tror för övrigt att Vallas förlust kommer i skolådan.

###

Matchservern låter intressant. Är det för Joes skull eller är lagen så generösa att de delar med sig i alla fall? Hur som helst skulle vi gärna få tillgång dit, men det är inget vi räknar med att få.

###

Vi missade både Sollentuna och Hylte då en skidresa prioriterades. Ser ut att ha varit underhållande matcher och dessutom verkar Hylte gjort sitt bästa för att återta sitt förlorade epitet som snacklag. Även om det egentligen inte verkar ha varit så farligt.

###

Vi har fortfarande inte presenterat vårt slutgiltiga serietips. Förhoppningsvis kommer det, men för de som hållt andan sedan i höstas kommer i alla fall placeringarna här:

1. Falkenberg
2. Sollentuna

Jämför man med ovan så ser man att vi i alla fall lär ha fel på Sollentuna.

###

Vi tycker nog inte att svenska spelare är för lata. De träningsdoser som de flesta svenska elitlag visar upp är redan på gränsen för vad som är genomförbart med heltidsjobb/studier och i väsrta fall flickvän/familj. Ett större problem är att de som faktiskt är riktigt bra slutar och att vi i snitt inte är tillräckligt bra på att undvika skador. Med skador menar vi här sådant som borde kunna undvikas genom uppbyggnadsträning som axlar, ryggar och till viss del knän.

Sedan kan man också fundera på vad alla långa människor gör. Basketen verkar ha haft betydligt bättre lycka med att rekrytera långa spelare, men tittar man på svensk volleyboll är det bara ett fåtal spelare som är över två meter* och det är vad vi känner till väldigt få på väg upp. Samtidigt kan man väl inte hävda att det är bättre att fördela platserna på volleybollgymnasiet genom längd snarare än fallenhet**, men visst vore det bra för svensk volleyboll om klubbarna vågade uppmuntra fler långa spelare att satsa, även de som kanske inte spelat så mycket tidigare. Barrefalk är ju faktiskt ett lysande exempel på detta, även om han genom beachen visat viss talang. Även Anders Berg gick snabbt från Dalby VK, via matchande i trean med Valla C till landslaget. Jonas Greberg är ytterligare en spelare som blommat ut sent, även om vi inte har stenkoll på hur satsningen såg ut innan Lugi gick upp i elitserien (är transfern till Hylte utredd ännu?).

Statistik visar att medellängden i alla fall ökar, även om det inte är helt klart om dippen för den yngsta gruppen vid senaste mätningen är början på en nedåtgående trend. Å andra sidan säger den inget om variansen och däremd hur långa, de långa är.

* Nu är ju inte det en magisk gräns, men i alla fall.

** Volleybollkunnande kanske man skall säga för längd är ju onekligen en fallenhet för volleyboll.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Härligt med en underhållande uppdatering!!!!

07 februari, 2008 11:31  
Anonymous Anonym said...

förlust, skolådan?

25 februari, 2008 09:44  

Skicka en kommentar

<< Home