Google

20 april 2007

Rätt lag vann

Grattis Falkenberg!

Efter det vi såg i Linköping är det bara att konstatera att rätt lag blev svenska mästare.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Angående att "rätt" lag vann och att en del andra har åsikter om att det var ett "välförtjänt" guld till Falkenberg: Handlar det om SM i självklarheter?? Till skillnad från tex fotboll och handboll där man i viss mån kan maska och spela på resultatet måste man i volleyboll alltid producera poäng. Det finns ingen klocka man spelar mot, man kan alltid vända en match. Med andra ord: Rätt lag vinner ALLTID i volleyboll, och det är alltid ett välförtjänt guld som vinnaren får. Oavsett vad vinnaren heter.

Så jag förstår inte begrepp som rätt lag vann och välförtjänt SM-guld. Däremot ville tydligen många hellre se Falkenberg som segrare än Hylte... Men det är subjektiva åsikter, inte något som baseras på spelkvalitet, eller hur?

21 april, 2007 13:49  
Blogger Oscar said...

Jag håller delvis med dig. Samtidigt, då möjligheten att spela på resultat finns i andra sporter måste det anses vara en del av spelet och med liknande resonemang vinner ALLTID rätt lag i ALLA sporter (undantag kan möjligen göras för rena bedömningssporter som konståkning och kanske simhopp, även om man kanske kan argumentera för att även att skaffa sig ett namn är en del av sporten). FC Bayern München har t ex "1-0" som en "slogan", vilket ju tyder på att de spelar en hel del på resultat och bevisligen gör det bra.

Med tanke på den kritik som Hylte i genomsnitt får utstå i denna blog kan jag förstå din frustration (som jag tolkar det som). Just detta inlägget handlade dock inte ett dugg om Hylte utan var snarare en eloge till Falkenberg som spelade mycket bra och tight i Linköping, så jag är inte förvånad att de vann och med det spelet de visade upp i semin förtjänande de det, oavsett motståndare.

Sedan vet jag inte om rätt lag alltid vinner om man ser SM-guldet som en belöning för en bedrift över hela säsongen. Hade t ex Valla gjort som det talades om och värvat fyra proffs under sista delen av serien i stället för två under större delen, så vet jag inte om det varit välförtjänt (ett ord som för övrigt inte användes i ursprungsinlägget).

Och visst, jag såg hellre Falkenberg än Hylte som segrare, men delar av Falkenberg står inte så högt i kurs här heller även om semiserien förbättrade stämningen en del.

21 april, 2007 22:23  
Blogger Oscar said...

Nu ser jag var välförtjänt kom ifrån. "Säsongens bästa lag vann välförtjänt." syftar ju dock på det jag var inne på; synen att SM-guldet är en belöning för en hel säsongs insats.

21 april, 2007 22:30  
Anonymous Anonym said...

Varför står Falkenbergs spelare inte i hög kurs?

27 april, 2007 10:54  

Skicka en kommentar

<< Home