Google

01 april 2007

Heja, heja, heja Cluben!

Denna text är hämtad från dagens matchprogram

Baggerkortis kan avslöja att det förs långt gångna diskussioner att Team Valla skall gå upp i LHC-sfären för att öka sponsorintäkter och ge volleybollen den publika uppmärksamheten som den förtjänar. Detta skulle i så fall innebära att Team Valla byter namn till Linköpings Volleyboll Club, LVC.

Från början var det tänkt att handbollslaget RP skulle bli det tredje laget efter LHC och LFC att ansluta sig, men då det skulle bli problem med ett lämpligt namn (Linköpings Handboll Club får ju en opassande förkortning), så gick chansen över till volleyboll.

LHCs ordförande Christer Mård ser det som en bra möjlighet att stärka Linköping som idrottsligt varumärke. Christer lär inte ha varit på någon volleybollmatch, men han brukar följa resultaten i Corren. “Det är en enorm möjlighet med tanke på att LVC, ehh, Team Valla, har framgångsrika lag på både herr- och damsidan. Vi i LHC försöker ju få fram ett damlag, men det går trögt. Det finns inte så många spelare att köpa in som på herrsidan och då vet vi inte hur vi skall göra.” säger Mård i en kommentar. Vad gäller LFC konstaterar han: “Herrfotbollen är ju helt hopplös i Linköping, så där har vi gett upp sedan länge.”

Team Vallas starke man, Bo Kindgren, är inte odelat positiv till att klubben han vigt trettio år av sitt liv åt byter skepnad, men ser ändå att det är en möjlighet som volleybollen inte har råd att tacka nej till. “Om det krävs lejon på tröjorna för att folk skall komma och titta så får vi väl trycka lejon på tröjorna”, som den ständigt lika pragmatiske Bosse uttryckte det.

Vad Baggerkortis erfar så tar klubben över ett helt koncept med allt från sponsortryck till musikval. Därmed behöver inte musikspelarna längre fundera på vad folk tycker då det blir en färdigproducerad skiva till matcherna med bland annat klassikern “We will rock you” på.

Även kommunen backar upp förslaget och funderar på att kanske döpa om kommunfullmäktige till Linköpings Kommun Club. “Det borde öka allmänhetens förtroende om inte annat” enligt Ann-Cathrine Hjerdt (M), kommunfullmäktiges ordförande.

Så bli inte överraskade om det dyker upp lite rött på andra ställen än på liberon nästa säsong. Och kom ihåg var ni läste det först!

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

vilken kanonläsning att äta frukost till medan man laddar för match! man blir aldrig besviken på bloggandet på baggerkortis.

01 april, 2007 11:19  
Anonymous Anonym said...

Lysande! Hoppas att det bara inte vara ett aprilskämt utan att det verkligen stämmer

02 april, 2007 10:51  
Anonymous Anonym said...

Lite tyst här nu...

05 april, 2007 10:59  
Anonymous Anonym said...

ser att du har fått uppmärksamhet från Leif i Hylte. Kanske är läge att svara :-)

10 april, 2007 09:15  

Skicka en kommentar

<< Home