Google

09 oktober 2006

PAF Open

SVBF kommer att vara med och arrangera beachvolleybollturneringen PAF Open på Åland nästa sommar. Tävlingen är en del av FIVB World Tour och ger ett ypperligt tillfälle att se beachvolleyboll av världsklass nära Sverige.

Klart intressant initiativ som om inte annat borde underlätta för Simon och Steve, då de borde få ett wild card dit (kanske beroende på vem Berg hittar). Ganska intressant är också att PAF sponsrar, då de är ett åländskt (märk väl) spelbolag och föreningars och förbunds samröre med utländska spelbolag inte brukar vara så uppskattade. Förhoppningsvis har SVBF tänkt tanken innan. Anledningen (förutom att Suomen Lentopalloliitto är medarrangör och att Åland ligger där det ligger) till att den spelas på just Åland lär ju vara PAF. Mitt minne verkar tycka att PAF haft stridigheter om de fått arrangera spel i Finland och uppenbarligen är det svårt för utländska spelbolag att få tillstånd att anordna spel i Sverige.

Så det är en intressant allians: två nationsförbund och en sponsor som inte får verka i länderna förbunden representerar. Hur Åland står sig rent juridiskt klarar vi inte av att svara på, men helt klart har de andra regler än huvuddelen av Finland (de är ju t ex inte med i EU).

Tips till arrangörerna: Det är bra att se till att det finns en server som svarar om man skickar ut domännamn i pressmeddelandena. pafopen.com registrerades för övrigt i tisdags (3/10) av Alandia Topshow AB (det som hos SVBF omtalas som ATS kan man antaga).

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ajajoj! En snabb skandal samma dag som detta presenteras. Kan det bli problem?

09 oktober, 2006 13:23  

Skicka en kommentar

<< Home