Google

07 oktober 2006

Historiskt skvaller

Denna text är tagen från dagens matchprogram

Syftet med denna del av insticket är helt enkelt att ni som besökare skall få lite mer att läsa. Baggerkortis är en relativt nystartad blogg, som redan nu troligen tagit över som Sveriges största volleybollrelaterade blogg (till stor del på grund av utebliven konkurrens). Det tål att poängteras att dessa åsikter eller rättfärdigandet att trycka dessa inte nödvändigtvis delas av Team Valla. Men annars kan ni alltid läsa samma sak på nätet.

Dagens gäster Falkenberg har på kort tid etablerat sig som en av de heta guldkandidaterna. Säsongen 2001/2002 förlorade de en match i kvalet till elitserien vilket dock räckte för att missa den åtråvärda platsen på sämre setskillnad. Dock drog sig IKSU ur och Falkenberg hade den goda smaken, vilket tyvärr inga division ett-lag längre tycker sig ha, att tacka ja till friplatsen. Det jublades nog en del i Falkenberg också.

Sedan dess har Falkenberg gjort sig kända för att ha bra publikstöd med ett flertal förstaplatser i publikligan samt, så klart, sportslig framgång. Det har också uppkommit enstaka kontroverser som Baggerkortis tänkte påminna om för allmänbildningens skull (vi hoppas att vi har rätt minnesbilder).

När nuvarande tränaren Ismo Peltoarvo tog över, tog han också med sig SVBFs licens av det mycket kraftfulla statistikprogrammet Datavolley. Detta väckte upprördhet hos andra klubbar som undrade varför Falkenberg skulle ha den fördelen.

Beachvolleybollspelaren Stefan Gunnarsson väckte också en del känslor då han värvades på dispens, vänligt utfärdad av SVBF, till Falkenberg efter det att transferdeadline passerats.

I dagens Falkenberg är det främst passaren Niklas Carlssons teknik, eller brist på sådan, som är ett hett ämne på nätforumen. Speciellt bakåtpassningarna sägs falla under tresekundersregeln (eller var den i en annan sport?).

Följderna av dessa kontroverser har blivit att:
  • Datavolley används flitigt av Falkenberg. Denna säsong har de trevligt nog börjat lägga ut statistiken (som är mycket mer detaljerad än SVBFs) på sin hemsida. Baggerkortis skall ladda ner när dagens statistik kommer upp.
  • Stefan Gunnarsson fick sin dispens indragen efter en match (och sju poäng).
  • Vad gäller Niklas får vi alla chansen att bedöma det idag. Fullständigt korrekt bedömning kommer snart på Sveriges största volleybollrelaterade blogg (bäst att skriva det en gång till innan någon annan startar en blogg).

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kul blogg. Sköna påhopp på Falkenberg här. Bara för andra klubbar att bäva...

07 oktober, 2006 23:18  
Anonymous Anonym said...

Oskar! Kolla in http://www.gvbf.net/teamgotland/herrlaget/ och klicka in dig på blogg... Där har du kanske volleybollSveriges 2:a största blogg?

09 oktober, 2006 11:35  

Skicka en kommentar

<< Home