Google

07 oktober 2006

Team Valla - Falkenberg

Säsongens första hemmamatch slutade i förlust med 0-3 efter att Valla varit bra med i första setet, putsat siffrorna mot slutet i andra och haft ett ganska tungt tredje set. Sammanfattningsvis är intrycket att ingen spelade speciellt bra och ingen spelade speciellt dåligt. Detta gällde bägge lagen.

Ismo hade skojat till det innan matchen då han dels struntat i att skicka någon information till Vallas matchprogram, dels skickat ut ett uppenbart felaktigt pressmeddelande. "Skadade" Big och Martin var ombytta och Big spelade, medan "friske" Isedal förvisso var ombytt, men inte kom in. Nu kanske Isedal drog på sig något på uppvärmningen eller så visade det sig att han inte höll under uppvärmningen om man skall tolka kroppsspråket under samtalet med Addo efter matchen. Lyckligtvis innehöll Vallas matchprogram ändå ett utlåtande om skadeläget i Falkenberg som faktiskt var mer korrekt än Ismos, då det dels var generellt hållet, dels inte uppenbart felaktigt. Man undrar hur Ismo tänker då han helt ignorerar en förfrågan från motståndarlaget om lite information till matchprogrammet. Är det ett bra sätt att driva volleybollen framåt i Sverige? Det kan tyckas petigt att reta upp sig på en sådan sak, men det är en väldigt liten insats som krävs från Falkenbergs sida för att ändå få in åtminstone lite information om sitt lag i matchprogrammet.

Till bäste spelare i Valla utsågs Per Lidén. Ett korrekt val av Ismo, då Per gjorde bra ifrån sig och det märktes inte att han är relativt ny i elitseriesammanhang.

Tanken var att det skulle presenteras ett matchens lag här efter varje match som beskådats, men Falkenbergs attityd (och bristen på riktigt bra och dåliga prestationer från något håll samt eventuellt det faktum att jag hade två små barn med mig, så koncentrationen var väl sådär) gör att det inte blir något denna match. De bestående minnena från matchen (i alla fall några timmar till) var annars att Niklas Carlsson faktiskt blåstes av för orent slag en gång samt att Jimmie Ivarsson gjorde övertramp på serven två gånger. Kul också för Barret (den längre) att få göra både en block- och en anfallspoäng under sitt korta inhopp. Barret (den kortare) har för övrigt fått sitt barr genetiskt om vi tolkade släktbanden korrekt.

Falkenberg fick snabbt upp en matchrapport på sin hemsida vilket är imponerande, men frågan är om följande mening inte borde redigeras rätt kraftigt.

"Hemmalaget Team Valla utsåg per Lindén och Niklas Carlsson till sitt lags bästa spelare."

###

Coma hade registrerat sig inför matchen men höll sig utanför planen (förutom kanske när domarna inte blåste av för hållen boll i tredje set) och därmed blev ännu en av Baggerkortis profetior sann. Kanske bäst att dra till med några ytterligare:
  • Matthew Young kommer tillbaka efter VM (nu var Addo riktigt bra, så jag vet inte om det egentligen är en passare som är högst prioriterat)
  • En utländsk monsterspiker får artistkontrakt som går ut efter SM-finalen (kanske Tim Cooper?)
  • Sisley Treviso tecknar samarbetsavtal med Team Valla (nåja, man måste ju få chansa)

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Oproffsigt av "proffsige" Ismo måste väl sägas. Han skiter i att det är oseriöst, vill bara vinna billiga poänger.

07 oktober, 2006 23:19  
Anonymous Anonym said...

Bra jobbat Oscar, både med programblad och blogg! Hoppas vi kan ge både dig och sönerna lite mer att njuta av nästa gång. Har du slut inspiration någon gång kan du ju alltid låta dem sköta analyserandet eftersom de (eller i alla fall den äldre) gjorde det klockrent.

09 oktober, 2006 06:52  
Anonymous Anonym said...

Hur gick det med Carlssons tre sekundare?

12 oktober, 2006 19:09  
Blogger Oscar said...

Carlsson höll inte nämnvärt i bollen tycker jag, inte vid bakåtpassen heller. Det han blåstes för var dubbelberöring.

13 oktober, 2006 23:14  

Skicka en kommentar

<< Home