Google

19 september 2006

Vad gör Jeff?

Jeffrey Pedersen heter Vallas nye fystränare enligt en nyhet på hemsidan. Därmed verkar Jebba ha tagit ett uppehåll i ledarskapet, men förhoppningsvis återkommer han som knattetränare (eller i annan funktion, men jag inbillar mig att Jebba kommer att ställa upp som knattetränare) så småningom. Det är ju alltid intressant hur spelare och ledare kommer till klubben och innan vi vet sanningen får vi passa på att spekulera.

Jeffrey började sin karriär i Eksjö Södra IK där han fortfarande håller klubbrekorden på 100 till 400 meter. Klubbkamrater var bland annat systrarna Ahlepil, kända från Finnkampen. Jeffrey har även tredje bästa tid i Småland genom tiderna på 400 meter. Det finns sedan indikationer på att Jeffrey tävlat för Södertälje IF under 1999, vid ett resultat finns notering "första tävlingen på nästan två år!", för att sedan ge sig av än längre norrut och Luleå Friidrott. Där blev det även fystränaruppdrag för Plannja och Luleå Hockey.

Numera har Jeffrey (troligen, för pendling känns osannolikt, även om mobilabonnemanget fortfarande pekar på ishallen i Luleå) flyttat till Linköping eller omnejd. Möjliga anledningar känns som:
  • Studier
  • Jobb (annat än fystränare)
Är det studier så fås ytterligare ett namn till diskussionen om studentrekrytering, denna gång en på ledarsidan. Gäller det jobb får man kanske anta att det är ett gym som gäller. En vild spekulation skulle förvisso vara att LHC har anställt Jeffrey som fystränare, men, som kompensation för alla sponsorpengar de hindrar Valla att få, helt enkelt lånar ut Jeffrey till Valla ibland. And Elvis didn't do drugs (jag har till sist upptäckt att TV6 faktiskt finns fritt tillgängligt i marknätet och lyckades således se Penn & Teller's Bullshit igår).

Hur som helst så får Baggerkortis hälsa Jeffrey välkommen och vi hoppas att räckhöjden i laget ökar dramatiskt samt att förslitningsskadorna helt uteblir. Kanske läge att höra med Lukas och Frasse igen? En säsongs hård fys* kanske kan bygga upp tillräckligt för att två av Vallas mest talangfulla spelare skulle kunna göra comeback? Löwing också för den delen, men där finns det nog en del meningsskiljaktigheter att lösa förutom knäproblem. Fystränare är annars något som kanske har saknats tidigare säsonger (innan Jebba, fanns det någon innan?) och det har tagit sin tribut. Det finns ju ett antal exempel på väldigt duktiga spelare (bland annat de ovan) som tvingats sluta i förtid på grund av vad jag skulle gissa på är mer eller mindre förslitningsskador i knän, axlar och ryggar. Nu finns det ju ett antal nya talanger som gärna inte får hamna där, så nog vore det bra om exempelvis Barret (och Barret) fick en ordentlig uppbyggnad så att deras kroppar orkar med den tunga träningen.

* Jag är övertygad om att alla tre nämnda spelare har gjort sitt bästa, i samråd med medicinskt kunniga, för att bli tillräckligt hela för volleyboll igen, men jag blåser upp bubblor att spräcka med halmstrån.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Otroligt underhållande! Upptäcker först nu hur mycket jag har saknat en volleyblogg.

19 september, 2006 13:35  
Anonymous Anonym said...

världsklass

20 september, 2006 19:54  
Blogger Jope said...

Tack för en underhållande blogg Oscar. På min tid var det Matti som visade hur mygglåren skulle tränas.

Skall bli intressant att följa dina betraktelser i bloggen under den stundande säsongen.

Jope (fd. Valla-spelare)

21 september, 2006 21:56  

Skicka en kommentar

<< Home