Google

13 oktober 2006

Internationella värvningar

Denna text är tagen från dagens matchprogram

Det har talats en del i media och gästböcker (för att inte tala om bloggar) om Vallas behov att värva några utländska spelare för att spetsa till truppen. I dagsläget är det nog nödvändigt med åtminstone någon spelare för att riktigt kunna hävda sig i serien. Helt klart finns det ett lag som kan rubba de flesta lagen och bör rubba flera och blir bara Razwan Vallaspelare på riktigt igen, så¨ser det än ljusare ut. Lite förstärkningar är dock inte fel.

Baggerkortis har ändrat ståndpunkt lite efter att ha sett förra veckans match mot Falkenberg och saknar numera en ordentlig högerspiker (eller kanske skall man bara säga spiker) mest. Addo klarade sig bra senast och även om Matthew troligen skulle bli årets passare igen (i konkurrens med Habos Wilcox?) så känns behovet klart större på högerkanten så att Klas kan flytta till sin vanliga position och vanliga uppgifter. Uppställningen senast var förvisso kreativ och ganska säkert det bästa Coach Coma kunde hitta på, men nog vore det bättre att ha en trupp så att tränaren kan välja en uppställning där varje spelare utnyttjas till det deär vana med och tränade till.

Tim Cooper är därmed en kandidat då han sägs vilja komma tillbaka och skulle behövas. Tim gjorde sig kanske inte känd som en monsterspiker och det tog ett tag innan hans storhet visade sig. Men, han spelade klokt och utnyttjade sin räckvidd till att placera bollarna snarare än att slå så hårt att ingen kunde få kontroll på dem. Det stora frågetecknet är finansiering och motståndarna Habo ryktas ha en bra lösning på det.

Normalt när man värvar en spelare från ett land utanför EU krävs det att lönen överstiger av Migrationsverket fastställda gränser. Normalt har inte volleybollspelare så stora krav, utan det finns en hel del dugliga spelare som gör det mer för “äventyret”. Ett sätt att komma runt Migrationsverkets krav är att spelarna studerar. Detta sägs vara det sätt som Habo löst sina värvningar på. Sol och Wilcox är således inskrivna (och studerar säkert också) på Högskolan i Jönköping. Studenter behöver inte lika mycket pengar som vanliga människor, således kan studenter betalas lägre löner än vanliga volleybollspelare.

Nu krävs det också en del av spelarna som kommer. Det kanske enklaste är att läsa en s k Masterutbildning vilket kräver att man har en grundläggande universitetsutbildning redan. Dessutom är sista ansökningsdag till LiU 1:a februari, så det krävs framförhållning. Framförhållning nu, tack!

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tveksam till detta. Hur lätt är det att hitta någon BRA spelare som ska söka i februari för att KANSKE (om han kommer in) komma och spela från September-April året efter? Långsökt - det blir förmodligen bara halvtaskiga lirare!

14 oktober, 2006 00:01  
Blogger Oscar said...

Som Wilcox och Sol... Det stora problemet är ju antagningsdatumen. Skulle det gå att få in studenter senare så skulle det helt klart underlätta. Jag vet inte hur Habo löste det i praktiken, men är rätt säker på att det principiellt är löst så. LiU i Team Valla-LiU kanske kan hitta på något fiffigt system, men det kanske påverkar rättssäkerheten att de kan ta in studenter hur som helst.

14 oktober, 2006 00:44  
Anonymous Anonym said...

ja halvtaskiga lirare.. ;)

14 oktober, 2006 23:43  
Anonymous Anonym said...

"Studenter behöver inte lika mycket pengar som vanliga människor, således kan studenter betalas lägre löner än vanliga volleybollspelare."

Ska proffs få lägre löner bara för att dom studerar? Är inte dom som studerar värda samma lön som proffs spelare som endast kommer och lirar.

Och påståendet om att studenter inte behöver lika mycket pengar som "vanliga människor" fattar jag inte överhuvud taget inte... Utveckla gärna de.

20 oktober, 2006 18:56  

Skicka en kommentar

<< Home