Google

13 oktober 2006

Fel, fel, fel

Från 1-8 i andra set till 15-15 i fjärde stämde inte mycket av det som Baggerkortis förutspått. Valla spelade minst lika bra som Habo och hade dessutom en del tur (t ex höga blockreturer som inte orkar längre än till linjen medans Habospelarna står och väntar på att vinna bollen). Sedan kommer ett antal misstag på rad och trots att Coma tog time-out vid 15-17 och 15-18 förutom den tekniska time-outen vid 15-16, så rann matchen iväg.

Dock: som Valla spelade under den lyckade perioden så pressar de vilket lag som helst (uppenbarligen, Habo spelade inte dåligt då, trots att David Sol vilade delar av tredje). Det som till viss del vände var Habos snabbare kantanfall i fjärde som Vallablocket hade svårt att hinna med på. Det märktes också att Valla inte riktigt har stabiliteten på alla platser när det går lite tyngre, men de var grymma när det flöt på!

Bäst idag var utan tvekan Klas som verkligen klev fram och tog ansvar i anfallet. Intressant upställning idag med Barret (den längre) som vänsterspiker som byttes ut i baklinjen mot libero. Bra träning för Barret och det kan nog bli riktigt bra. På något sätt känns det som om försvaret relativt sätt är bättre än anfallet med tanke på längden och att anfallet kan bli riktigt bra råder det inget tvivel om. Det är väl mest ansatstimingen som brister lite idag.

Trots allt återstår tanken: en förstärkning vore inte fel. Fem spelare med och tre spelare utan elitserierutin i truppen idag och sex man skall in på planen. Barret gör vad man kan förvänta sig idag och det gav troligen väldigt mycket för honom, men man skall inte behöva spela en såpass oskolad spelare en hel match bara för att det inte finns alternativ. Ingen skugga skall falla över Barret, men principen att behöva klura ut nya uppställningar bara för att fylla sexan är inget som är lyckat i längden.

Jeremy Wilcox har för övrigt en ruskig serve när han får till det.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hur bra är den där Wilcox egentligen? Som Matt?

14 oktober, 2006 00:04  
Blogger Oscar said...

Spelmässigt kändes han helt klart i klass med Matt. Inga direkta misstag, bra teknik och passen satt där de skulle. Och så var det det med serven. Vid ett par tillfällen kändes det (från läktaren) som om det var de hårdaste servarna i Sporthallen någonsin.

14 oktober, 2006 00:48  
Anonymous Anonym said...

Tack för att du inte sade någonting i bloggen om de "otroligt hårda" servarna från Wilcox i första set som jag inte lyckades spela fram :) Dock kan jag intyga att det var bra drag i några av servarna i fjärde.

14 oktober, 2006 11:31  
Anonymous Anonym said...

Jäklar! En passare som servar så hårt. Bra att det kommer nya profiler i den svenska elitserien. Ska bli spännande att se honom spela nån gång. Får väl ta mig till en hall i vinter då!

16 oktober, 2006 10:25  

Skicka en kommentar

<< Home