Google

31 maj 2007

Spänningen är oliiiidlig

Efter att både Lillis och Ivarsson bestämt sig för att stanna i Falkenberg har spänningen inför Australierna bara ökat. Förhoppningsvis är dealen redan klar, men klubben väntar ut rätt tillfälle att presentera spelarna. Kanske på en presskonferens?

Hur som helst kunde det ju vara idé att formulera ett ordentligt pressmeddelande och gå ut med det lite större. Skulle volleybollen få några rader i kvällspressen eller på text-tv skulle det ju inte vara fel.

Blir det presskonferens hoppas vi dock att de väntar till nästa vecka, så att vi hinner komma hem från USA. En USA-resa vars flygbiljett faktiskt bokades av den Robert-Laul-blogg-bekante Peter Hultgren på Resia. Är det ett tecken på att vi nått lika långt på blogghimlen som Laul nu?

26 maj 2007

G'day mates!

Under kommande vecka kommer Team Valla att kontraktera en tränare och tre spelare enligt hemsidan. Så vitt Baggerkortis vet handlar det om Andrew Strugnell, för närvarande assisterande förbundskapten för Australien, samt tre yngre Australiensiska spelare. Detta ser mycket intressant ut och vi hoppas att det blir ett lyckat samarbete.

Det finns ett antal spelare födda 1986 till 1988 som är aktuella för landslaget och vi tror att det i första hand handlar om dessa. Får vi önska är en av dem Igor Yudin, en 19-årig vänsterspiker som startade de flesta set under VM i höstas.

Det betyder också att det troligen blir en tränartrio för både herr- och damlaget till hösten bestående av Andrew, Coma och Mattias Dahlgren. En till synes mycket lyckad lösning enligt oss.

###

Hylte ordnar passarskola. Undrar om Krickan behandlar baggerkortis? Slaget alltså.

20 maj 2007

Yo Joe

Joes flytt har sjunkit in och det har framkommit lite fler detaljer. Joe kommer inte att flytta till Grekland förrän efter Universiaden och OS-kvalet. Gott så. Dock kvarstår frågetecknet om det är lämpligt att vara förbundskapten och stationerad så att det blir svårt att se huvuddelen av spelarna till vardags*. Baggerkortis är fortfarande tveksam till upplägget i längden, videoskickande eller inte**. Utan tvekan är det dock bra i längden för landslaget att Joe är hos Kristiansson och vidareutbildar sig.

V'Fan kommenterar faktumet att Joe varit damtränare och herrförbundskapten. Det är ju även så, fast tvärtom, vad gäller Ismos roller. Således verkar det vara en tanke från SVBFs sida och det enda argumentet vi kan tänka oss är att det vore "orättvist" att klubbtränaren även skulle vara förbundskapten, då det i så fall troligen skulle leda till fler uttagningar för den egna klubben. Samtidigt, som V'Fan också säger, det är stor skillnad på dam- och herrvolleyboll, så det känns inte som en optimal lösning. Dessutom har (som sagts många gånger förr i denna blogg) Sollentuna ganska många uttagningar redan, av vilka alla kanske inte är givna i mångas ögon.

Nu vet vi inte hur landslagsarbetet ser ut i praktiken, men vi inbillar oss ett idealläge där landslagsaktuella spelare även får input från landslagsledningen vad de behöver arbeta med och en nära kontakt mellan förbundskapten och tränare. Troligen är detta långt från sanningen och det kommer inte närmre med förbunskaptenen i Grekland. Det är egentligen detta faktum vi oroar oss för. Laguttagningen är kanske ganska enkel egentligen. Det är nästan så att Baggerkortis kan ta ut 75% av truppen baserat på vilka som är proffs, poängligan och matchrapporter. Då det dessutom finns assistenter tillgängliga löser det sig nog. Men den vardagliga* kontakten, som behövs om Sverige skall bli bra, kommer att än mer bli lidande. Vi kan inte få det till något annat.

###

Signaturen #17 har varit flitig med truppuppdateringarna på Habos forum. Det tackar vi för och uppdaterar frekvent Silly Season-sidan (vi misstänker att #17 även kommenterar en del där).

###

Svensk-sydafrikanske beachvolleybollspelaren och Velociraptorstöttepelaren*** Patrik "Packe" Flisberg försvarar sin doktorsavhandling "Application of Operations Research in operative planning in the forest industry" 30 maj klockan 10:15 i C3 på Linköpings universitet. Vi önskar Packe lycka till och beklagar att vi inte kan närvara.

En liten story värd att nämna är när Patrik spelade i Valla och fyllde år i samband med en bortamatch. Efter matchen så intogs föda på de Gyllene Bågarna och då Patrik var (är?) välkänd storätare fick han den briljanta presenten "en liten hamburgare" av varje lagkamrat. Detta beredde dock inga större problem för den gode Patrik som glatt tryckte det tiotalet burgarna efter sin egen meny.

###

För de byggintresserade, som JoPe och numera kanske även Coma, kan nämnas att Mikasa gör mer än bollar. Den jordpackare som hyrdes i helgen för att få till garageuppfarten visade sig vara en Mikasa den med.

* Nåja, vardags är kanske att ta i, men en kontinuerlig dialog behövs i alla fall.

** En volleybolltorrentsajt vore dock en briljant idé.

*** Velociraptor var ett studentlag som för kanske 15 år sedan spelade i LSIFs studentserier.

17 maj 2007

Vatten på kvarnen

Om inte Joe tittade tillräckligt på svensk volleyboll när han tränade Sollentunas damlag (förutom Sollets herrlag, vilket var uppenbart om man såg uttagningarna...). Hur skall det då bli när han blir assisterande i Iraklis?

Om vi gissar oss till vad Leif tycker så är vi som omväxling helt överens. Det är minst sagt lite märkligt att förbundskaptenen inte har möjlighet att se volleyboll med aktuella spelare (förutom Max då) till vardags. Visst har det funkat i andra sporter, Jürgen Klinsmann stannade kvar i USA även när han var förbundskapten för Tysklands fotbollslandslag, men det finns ju, minst sagt, både mer pengar till resor och mer TV-bilder att se på i många andra sporter än volleyboll.

15 maj 2007

Ny webbutik

Baggerkortis slår till och ger er chansen att ekipera er inför sommarens promenader och beacheskapader. Genom den nya informationstekniken tar vi oss friheten och lanserar en webshop med lite kläder som kanske kan passa volleybollvänner. Klicka här eller i högermenyn. Uppdateras efter hand med fler varianter.

###

Joe ger Leif svar på tal angående förbundskaptenens frånvaro under SM-finalerna i . . . . . . Sollets gästbok! Frågan är om Leif frekventerar där med tanke på hans inställning till gästböcker och forum, men det kanske var säkraste platsen att skriva på?

08 maj 2007

Framgångar i Bahrain

Efter dagens kval kan man konstatera att det ändå gick ganska bra för de svenska spelarna.

Berg/Brinkborg är klara för morgondagens huvudturnering efter två raka segrar. Patrik Flisberg vann sin första match, men föll sedan mot Geor-Gia. Magnus Nordlander förlorade sin enda match, men var ändå nära setseger i första efter 20-22. Detta får ses som ett klart godkänt resultat och ger kanske blodad tand inför kommande tävlingar.

Baggerkortis tror på minst en seger för Berg/Brinkborg i huvudturneringen då värsta fallet, förlust i första omgången, med hygglig sannolikhet ger Bahrainskt motstånd, vilket enligt kvalturneringen ganska klart indikerar en god vinstchans.

Vingåkerbekantingen Wes Montgomery åkte för övrigt ur i sin första match efter att hans lag tvingats ge upp under matchen (vem av spelarna som blev skadad framgår inte).

Len i gult och blått

Team Vallas Len Croner har blivit uttagen till den 18-mannatrupp som Joe Isacsson samlar på Bosön över en långhelg. Tydligen gjorde elitserie-all-star-matchen intryck på förbundskaptenen. Grattis säger Baggerkortis!

Falkenberg bidrar för övrigt med fem man, däribland Jimmie Ivarsson som vi ju alla hoppas skall spela i Team Valla till hösten.

Det är oklart om Klas är med i truppen då bara de 13 spelare som verkligen kommer är listade och övriga fem är höljda i mörker.

###

Inga matcher i Bahrain ännu, men Packe är rankad 35:a och Nordlander 36:a, så överlever de första omgången så blir det möte med lagen rankade 4 och 3, respektive. Det tredjerankade laget är för övrigt Georgiens landslag där spelarna fyndigt valt artistnamnen Geor och Gia. Kanske skulle Packes kollega ta artistnamnet Six och Packe klippa sista vokalen? Då hade man kunnat snacka om coolt beachpar.

07 maj 2007

Två före detta Vallaspelare i Bahrain

När World Tour-tävlingen i Bahrain drar igång i morgon är det med två spelare som har ett förflutet i Team Valla. Dels Magnus Nordlander som inför inomhussäsongen flyttade till Göteborg för att koncentrera sig på att bli JAS-pilot, dels Patrik "Packe" Flisberg.

När det begav sig satsade Packe tillsammans med Lukas Uhlin och det räckte till en stabil plats i dåvarande elittävlingarna (16 lag). Numera representerar Packe Sydafrika där han bott de senaste åren, samtidigt som han har doktorerat i optimeringslära på Linköpings universitet (kopplingen volleyboll och optimeringslära i Linköping är värd att återkomma till).

Lite bilder från tiden då det begav sig (den uppmärksamme läsaren konstaterar att Örebros damlags nuvarande coach Jonas Håård blåser i pipan):



Det skall bli mycket intressant att se hur det går i Bahrain. Baggerkortis önskar framförallt Packe, men även de svenska paren, lycka till!

03 maj 2007

Tierp hackade

Tierp Volley har fått sin hemsida hackad av några raketingenjörer som kallar sig HackeR ChiP (om man nu skall silly-capsa). Det verkar inte ha hänt så mycket utan det är mest lite ful text, en bild och en låt.

Om de inte lyckats städa upp än så kan ni titta på http://www.tierpvolley.se/, men det är inte så värst sevärt.

01 maj 2007

Silly season 2007

Nu ger sig Baggerkortis in i Silly Season-bloggandet. Vi har dock som plan att förse er med en lista över övergångar och rykten (likt Jonas Håårds lista för damerna) snarare än att diskutera övergångar och rykten, i alla fall inte här. Med andra ord ett statiskt inlägg som kommer att uppdateras. Tips mailas med fördel.


LagNyförvärvFörlusterRykten inRykten ut
FalkenbergJohann Andersson, Gran Canaria
Torgeir Dalen, Førde, Norge
Anton Wijk Tegenrot, KFUM Malmö/RIG
Martin Frydnes, Top Volley Nor, Norge
Anders Severson, comeback
Henrik Almqvist, slutar
Casey Pattersson, ej kontrakt
Robert Graumann, ej kontrakt
Henrik Lennartsson


Habo WolleyAdnan Herco, Hestra
Peter Assio, RIG/Falköping
Martin Carlestav, RIG/Habo
Karl Gottfridsson, comeback
Jasmin Jusic, Örkelljunga
Igor Ledic, slutar
David Sol, slutar
Jeremy Wilcox, OS-satsning
Björn Svennenfors, KFUM Jönköping
Mattias Andersson, Sollentuna
Simon Öhlin, slutar
Andre Borgaud, Canberra Heat, Australien



HylteRickard Ahlund, Uppsala/RIG
Patrik Bertilsson, Falköping/RIG
Ben Pipes, ej kontrakt
Andrew Sinclair
, flyttar hem
Mikael Kjellström, comeback


LUGIRazwan Bujila, Team Valla
Mårten Christensson, Björnsholm
Andreas Fröjd,
Karlskrona
Steve Wallace,
Australien
Jonas Lagerstedt, sabbatsår
Mattias Johannesson, slutar
Michael Jarnum, slutar
Per Nylander, slutar
Gustav Persson, slutar



SollentunaMattias Andersson, Habo
Lenny Jansson, comeback

Daniel R S Fernandes, Halmstad VolleyLawrence Montas, beachsatsning

SäterMatti Sandelin, Vingåker
Matthias Gustavsson, Vingåker
Jesper Kans, RIG/Säter
Jonas Eriksson, comeback/IKSU
Stefan Svensson, tränare, Avesta
Erik Engström. tränare, Säter
Johan Westergård, slutar
Emil Almqvist, avstängd/slutar



Team VallaSven Tellström, Team Gotland
William Thwaite, Australien
John Dekker, Australien
Joshua Thorpe, Australien
Greg Sukochev, Australien
Andrew Strugnell
, tränare, Australien
Matthew Young, större liga
Tim Cooper, ej kontrakt
Jacob Persson, flyttar till Västerås
Klas Gustafsson, slutar
Per Liden, Bromma
Klas Gustafsson, slutar inte
Jacob Persson
, pendlar (ibland)
Len Croner, ut och resa
Alexander Börefeldt, flyttar till Tyskland
TierpMarco Kelloniemi, Uppsala
Brian Newcombe, Lugano, Schweiz (USA)
Rafael
Tisbirek Dürr, Coregliano, Italien (Brasilien)
Fred Marsch, Australien
Jonas Svantesson, tränare, Örkelljunga
Mats Nilsson, slutar
Martin Woxlin, slutar
Andreas Wahlström, slutar

Martin Molneryd, slutar

Vingåker
Jonas Pettersson, slutar
Matti Sandelin, Säter
Matthias Gustavsson, Säter
Amerikansk passare,
Egna produkter
Tobias Pettersson, studier
ÖrkelljungaMarcus Johansson, Karlskrona
Anton Cronholm, RIG/Malmö
Marcin Konkel, Gdansk, Polen
Ola Maineborn, nytt efternamn
Bartosz Wegrzyn, Polen
Micah Venturini, Australien
Martin Olafssen, tränare, Danmark
Simon Johansson, Karlskrona
Johannes Henrysson, slutar
Jeff Taylor, Spanien el. Schweiz
Jasmin Jusic, Habo
Marius Moe, slutar
Ola Karlsson, nytt efternamn
Erik Brandsjö, flyttar till Umeå
Josh Stanhiser, USA
Erik Åsgård, uppehåll
Victor Lomuto, Argentina/Italien
Brian Beckwith, USA