Google

20 maj 2007

Yo Joe

Joes flytt har sjunkit in och det har framkommit lite fler detaljer. Joe kommer inte att flytta till Grekland förrän efter Universiaden och OS-kvalet. Gott så. Dock kvarstår frågetecknet om det är lämpligt att vara förbundskapten och stationerad så att det blir svårt att se huvuddelen av spelarna till vardags*. Baggerkortis är fortfarande tveksam till upplägget i längden, videoskickande eller inte**. Utan tvekan är det dock bra i längden för landslaget att Joe är hos Kristiansson och vidareutbildar sig.

V'Fan kommenterar faktumet att Joe varit damtränare och herrförbundskapten. Det är ju även så, fast tvärtom, vad gäller Ismos roller. Således verkar det vara en tanke från SVBFs sida och det enda argumentet vi kan tänka oss är att det vore "orättvist" att klubbtränaren även skulle vara förbundskapten, då det i så fall troligen skulle leda till fler uttagningar för den egna klubben. Samtidigt, som V'Fan också säger, det är stor skillnad på dam- och herrvolleyboll, så det känns inte som en optimal lösning. Dessutom har (som sagts många gånger förr i denna blogg) Sollentuna ganska många uttagningar redan, av vilka alla kanske inte är givna i mångas ögon.

Nu vet vi inte hur landslagsarbetet ser ut i praktiken, men vi inbillar oss ett idealläge där landslagsaktuella spelare även får input från landslagsledningen vad de behöver arbeta med och en nära kontakt mellan förbundskapten och tränare. Troligen är detta långt från sanningen och det kommer inte närmre med förbunskaptenen i Grekland. Det är egentligen detta faktum vi oroar oss för. Laguttagningen är kanske ganska enkel egentligen. Det är nästan så att Baggerkortis kan ta ut 75% av truppen baserat på vilka som är proffs, poängligan och matchrapporter. Då det dessutom finns assistenter tillgängliga löser det sig nog. Men den vardagliga* kontakten, som behövs om Sverige skall bli bra, kommer att än mer bli lidande. Vi kan inte få det till något annat.

###

Signaturen #17 har varit flitig med truppuppdateringarna på Habos forum. Det tackar vi för och uppdaterar frekvent Silly Season-sidan (vi misstänker att #17 även kommenterar en del där).

###

Svensk-sydafrikanske beachvolleybollspelaren och Velociraptorstöttepelaren*** Patrik "Packe" Flisberg försvarar sin doktorsavhandling "Application of Operations Research in operative planning in the forest industry" 30 maj klockan 10:15 i C3 på Linköpings universitet. Vi önskar Packe lycka till och beklagar att vi inte kan närvara.

En liten story värd att nämna är när Patrik spelade i Valla och fyllde år i samband med en bortamatch. Efter matchen så intogs föda på de Gyllene Bågarna och då Patrik var (är?) välkänd storätare fick han den briljanta presenten "en liten hamburgare" av varje lagkamrat. Detta beredde dock inga större problem för den gode Patrik som glatt tryckte det tiotalet burgarna efter sin egen meny.

###

För de byggintresserade, som JoPe och numera kanske även Coma, kan nämnas att Mikasa gör mer än bollar. Den jordpackare som hyrdes i helgen för att få till garageuppfarten visade sig vara en Mikasa den med.

* Nåja, vardags är kanske att ta i, men en kontinuerlig dialog behövs i alla fall.

** En volleybolltorrentsajt vore dock en briljant idé.

*** Velociraptor var ett studentlag som för kanske 15 år sedan spelade i LSIFs studentserier.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Klart Baggerkortis! Man måste ju uppdatera lite sådär. ;)



Hälsningar

Nybliven #17 i Habo Wolley truppen 07/08

20 maj, 2007 14:32  
Anonymous Anonym said...

Fast i år så delar tre dam-elit-tränare på coachningen av damlandslaget: Jonas Håård, Tina Celinder-Nygren och Roland Svensson.

21 maj, 2007 09:00  
Blogger Oscar said...

Det hade vi helt missat. Det har inte varit speciellt uppmärksammat från SVBFs sida, vad vi har sett. Har Ismo dåligt med tid eller är det förbundets beslut?

21 maj, 2007 11:28  
Anonymous Anonym said...

Du får väl läsa nyheterna på volleyboll.se lite bättre :-)

Kan iofs hålla med om att det inte varit några jätterubriker ang. detta.

http://www.volleyboll.se/t1.aspx?p=23289&x=1&a=913775

21 maj, 2007 18:16  

Skicka en kommentar

<< Home