Google

25 mars 2007

Mot Falkenberg!

Efter ytterligare en mycket lång och svängig match står det nu klart att Team Valla-LiU, mycket glädjande, är klara för semifinal! Resan bär på fredag mot Falkenberg och Igloon. Nästa hemmamatch är 1 april klockan 16:00 och den krockar för ovanlighetens skull inte med en LHC-match oavsett resultat för dem*. Det betyder att Corren kanske, kanske kan få in nyheten om resultatet samma dag, men man skall nog inte hålla andan.

Baggerkortis såg mycket lite av dagens match, set fyra för att vara exakt, då det blev en mellanlandning med McDonalds-påse mellan barnkalas och korpdömning (av en match som visade sig bli inställd pga WO). Det var dock ett ganska underhållande och svängigt set där några saker konstaterades:
  • Domaren hade nog inte sin bästa dag
  • Haboklacken passade på att jubla när de fick chansen
  • Klas var inte lika dominant i anfallet som tidigare
  • Adde, Wilcox och Sol servar ganska hårt (men det var minst ett övertramp för en Habospelare som missades)
  • Habos block var ganska jobbigt i början av setet
Det var en stor lättnad när en korplagkamrat meddelade oss slutresultatet senare och på sitt sätt var det skönt att inte behöva se det. Hjärtat tar för mycket stryk av alla svängningar.

Läser man statistiken så förstår man lätt att det var Tim som var Vallas främste framåt idag. Det är mycket skönt för vi har uppfattat att Tim har gått lite på 90% (eller nåt) ett tag. Den där riktiga skärpan har inte funnits utan han har mest gjort sitt jobb. En riktigt vass Tim skulle vara väldigt betydelsefullt i kommande matcher. Vi utgår från att Klas kommer tillbaka efter någon dags vila.

Coma spelade libero idag igen och skötte sig inte oväntat bra. Det skall bli intressant att se hur det blir framöver. Petter fick chansen att gå in och serva istället för en center vid ett tillfälle per set, vilket så klart lyfter försvaret när inte liberon är inne. Dessutom servade Petter två bra servar i fjärde set, men det blir en liten annorlunda roll från att ha varit startande libero i 90% av matcherna.

Om Falkenberg är det inte mycket att säga. Och dessutom inte mycket att lyssna på, för är det något vi lärt oss under säsongen så är det att inte ta Ismo på allvar om i princip någonting.

En tuff uppgift blir det, men fortsätter Valla att prestera som de gör till och från så kommer det att bli en mycket intressant (och kul) semifinalserie.

###

Korpmatchen var ytterligare en katastrof i säsongens serie av sådana där vi hade enorma problem att spela side out. Dessutom stukade jag foten, men var för tuff (eller var det förbannad?) för att avbryta och linda. Jag tror att jag kommer att ångra mig.

* Det är bara vid ett av tio eventuella matchtillfällen som matchdagarna krockar. Om det är hemmamatch för både LHC och Valla då framgår inte klart från Bosses undersökning.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Spelade Coma "inte oväntat bra" som i att han spelade bra som man förväntade sig eller som i att han låg på en medelnivå och inte kom upp till nivån "oväntat bra"? Det är svårt med negationerna ibland :)

26 mars, 2007 08:12  
Anonymous Anonym said...

Du såg att inte domaren hade sin bästa dag, min åsikt var att han hade en bra dag.
Tomas

27 mars, 2007 12:31  
Anonymous Anonym said...

Tyvärr är kompetensen mycket varierad. Nu är det så att det är svårt att bygga ett intresse rutn ett lag när man spelar som man har gjort i 5 månader för att sen ta in en Adde i slutspelet. Inte konstigt att Corren tycker att volleybollär en tomtesport. Oseriöst och ointressant.

27 mars, 2007 16:55  

Skicka en kommentar

<< Home