Google

18 mars 2007

Lugi lackar till

Lugi misstycker över konkurrerande klubbars beteende ("Slutspelsmoral" 2007-03-15). Det är väl ingen kvalificerad gissning att tro att det är ett visst Hylte Volley BK som omnämns. Hylte som förra säsongen värvade Jonas Greberg från Lugi och nu, enligt Lugis tränare, inte gjort rätt för sig. Det är ganska intressant om det skulle vara så. Dels vad som gör att Hylte tycker att de har rätten att göra så och dels vad förbundet kan göra för att undvika sådana händelser. Nu är det inte uppenbart om och i så fall hur Lugi kommer att agera eller exakt vad som står i övergången, men det skall bli intressant att följa. Det är väl också bara att uppmana Lugi att följa upp det, givet att de har ordentligt på fötterna.

Inför den nuvarande säsongen var elitklubbarna tvungna att skriva kontrakt med alla spelare. Det har uppenbarligen klubbarna resonerat väldigt olika kring. Valla statuerar (tyvärr) med den ena extremen; att bara skriva kontrakt säsongen ut. I princip alla spelares kontrakt går ut 30 april i år. De två undantagen är Klas och Jacob vars kontrakt går ut 30 juni, en liten men betydelsefull skillnad (om vi förstår regelverket). Skillnaden är den att om de skulle byta klubb (Jacob skall det ju definitivt) så måste spelare vars kontrakt går ut efter 29 juni att lösas från sin klubb, annars får de gå fritt. Dagens motståndare Habo har t ex kontrakt som går ut 30 juni rakt över (i princip).

Övriga klubbar har blandade taktiker; Falkenberg har längre kontrakt med sina unga spelare (t ex Isedal). Vingåker har i princip långa kontrakt för alla sina spelare med Tobias Petterssons slutdatum 2011-07-02 som höjdpunkt. Med tanke på att det är första säsongen med krav på kontrakt så får man kanske se det som en lärotid, men detta är något som Baggerkortis hoppas att Vallas styrelse går igenom och utvärderar ordentligt.

###

Det är svårt att hitta bra bilder på nätet ibland och därmed får dagens planerade "Lika som bär" med Tuomo och förre brottaren Tomas Johansson utgå.