Google

22 mars 2007

Put the LiU in Team Valla-LiU

Denna text är hämtad från gårdagens matchprogram

Vi inser att detta ämne diskuterades i samband med säsongens förra Habomatch, men det är värt att påminna sig om det.

David Sol och Jeremy Richard Wilcox spelar i Habo samtidigt som de studerar vid Högskolan i Jönköping. Finessen med det är så klart att de får en utbildning, de tar vad som kallas för en Master, i vad är oklart. Dessutom så behöver inte Habo betala lika mycket lön till dem som de hade behövt annars, om de bara var här och spelade volleyboll. Anledningen är så klart att studenter behöver mindre pengar än volleybollspelare, så migrationsverkets krav på finansiering är betydligt mer rimliga att möta för en svensk volleybollklubb om spelaren studerar vid sidan av.

Nu heter ju faktiskt laget Team Valla-LiU just Team Valla-LiU för att LiU är en sponsor till föreningen Team Valla. Den frågan Baggerkortis ställt sig tidigare och ställer sig igen: kan inte LiU sponsra en eller flera lämpliga volleybollspelare med en Mastersutbildningsplats till kommande säsong. I alla fall ha med det i bedömningen av meriter på vilken intagningen grundas. Det skall här påpekas att antagningen sker av studenter från i princip alla världens länder (även om det inte finns studenter från alla världens länder som söker), det är således redan nu ett relativt subjektivt förfarande och att då kvotera in ett par duktiga volleybollspelare som del av sitt samarbete, givet att de har tillbörliga kvalifikationer i övrigt, kan inte vara alldeles för mycket begärt.

Frågan är nu om någon (Matt och Tim kanske, åtminstone Tim lär ha uttryckt intresse), har sökt till LiU inför hösten. Sista ansökningsdag är 15 april, så det finns fortfarande möjlighet att göra spektakulära och billiga värvningar inför nästa säsong.