Google

14 mars 2007

I väntan på Habot

Det blev alltså Habo som blir Team Vallas första hinder på vägen mot SM-guld. Ett Habo som inte fick välja motståndare, lite oväntat blev ju Valla valda sist trots sin åttonderanking. Ett Habo som med stora skadeproblem på sistone dalat genom tabellen och inte alls varit nära att slåss om seriesegern. Ett Habo som nu dock verkar ha de flesta skadade spelarna tillbaka och därmed blir en svår nöt för Valla att knäcka. Det lutar åt ett intressant slutspel med en hel del prestige, då ju både Klas och Adde har historia i Habo. Man kan ju även spekulera i att herrar Cooper, Wilcox och Sol har mött varandra tidigare på en annan kontinent.

Övrigt intressant att notera från slutspelsmotståndarvalet:
  • Falkenberg valde Vingåker, delvis med motiveringen att de var ett kort lag, gott så. Sedan klämde Ismo till med att även Falkenberg var ett kort lag, vilket i alla fall förvånar oss. Nog för FVBK har Niklas "tre sekunder" Carlsson med sina 182 cm, men i övrigt så är det inget lag som skulle kvala in till dvärg-VM direkt. Visst, kortare än Hylte är man definitivt, men vilket lag är inte det (när inte TJ och DJ är på plan så klart)? Om vi hade tid skulle vi analysera startsexors medellängd, men än så länge litar vi på vår instinkt (och insikten att Ismo uttrycker sig "lite felaktigt" ibland). Ismo motiverade även valet med att Vingåker hade en duktig passare, likt den eventuella semimotståndaren Habo. Jag tror han kände sig än mer nöjd med sin argumentering när Valla dök upp som den andra potentiella motståndaren, duktig passare lär det bli hur som helst.
  • Hylte ville välja Vingåker, ett Vingåker som man precis fått stryk mot hemma. Förvisso i en match som mest gått ut på att ge Ubbe segern i poängligan. Nu blev det ekonomisidan i föreningen som valde Örkelljuna i stället. Ett intressant val, då Örkelljunga känns som det laget som är mest upp och ner i år (eller har mest varierad spelartrupp eller nåt).
  • Tierp såg även de till avstånden och valde Sollentuna.

Kvar blev alltså Valla och Habo, en kombination som inget av lagens kassörer lär få mardrömmar om och som potentiellt ger en liten bortaklack i varje match. Tyvärr är det redan nu klart att Baggerkortis missar en eventuellt fjärde match i Linköpings sporthall, men det är så det kan bli ibland. Vi hoppas på bättre lycka i semin.

###

Vi undrar om Habo valde att stava andra delen av sitt lagnamn med W för att de skulle kunna vända bokstavsföljden och få Yellow Obah istället för det betydligt meningslösare Yellov Obah. För övrigt är "volley" ungefär hundra gånger vanligare på google än "wolley".

###

Det skulle vara intressant att veta vad Lukas Uhlin (det ÄR viktigt att skilja på c och k i namn) egentligen skrev på Habos forum.

###

SVT skall sända PAF Open. Undrar om de funderat över utländsktspelbolagsdilemmat eller om de hoppas att lagarna skrivs om. Skulle vara mycket förvånande om sändningarna presenteras av PAF (eller Svenska spel för den delen)...