Google

09 mars 2007

Long time, no blog

Det har ju nu gått ett tag sedan sist. En del har hänt och en del har inte hänt.

Antalet matcher för Vallas herrlag har ju varit minst sagt begränsat så den riktiga skrivlusten har inte infunnit sig (eller så har verkligheten trängt sig på).

Man kan dock konstatera att det blev en ganska enkel seger mot Lugi, en hedersam förlust mot Örkelljunga, en anmälan till svenska cupen samt en comeback av Adde. Av dessa händelser skulle jag nog vilja framhålla comebacken av Adde som det mest intressanta som offentligtgjort hittills. Den flitige forumbesökaren vet att styrelsen utlova två överraskningar och den andra kan jag tyävrr inte avslöja (informationsflödet skulle minska drastiskt då), men det ser mycket intressant ut om jag säger så.

Då just den andra vänsterspikerpositionen är den som vållat mest bekymmer hittills så känns det mycket bra att Adde kommer tillbaka. Per Liden har varit lysande ibland för att sedan ha det tyngre, Långbarret har gått ordentligt framåt men kan inte förväntas leverera i ett slutspel, och Coma tillförde rutin men vill nog hellre coacha från sidan. Så, nu är i princip förra säsongens slutspelslag intakt.

Å andra sidan räckte det inte förra säsongen så vad säger att det räcker i år? Framförallt skulle vi vilja framhålla Klas, som tagit ett ordentligt kliv framåt både vad gäller högsta- och lägstanivå. Han är oftare ostoppbar och otroligt mycket mer sällan opassbar. Inte så att han var opassbar speciellt ofta förut, men nu kan jag knappt påminna mig att han varit det alls.

Det skall också bli intressant att se vilka centrar som ställer sig på planen. På sista tiden har ju Jacob ofta varit bänkad vilket kan synas lite märkligt då han trots allt är landslagsman. Å andra sidan är ju Len hygglig i block och Andreas tillför härlig inställning, så det finns anledning att inte rutinmässigt spela med Jacob. Nu skulle ju dessutom Kortbarret få speltid i helgen. Nåja, trist men förståeligt att Jacob lämnar efter säsongen och skönt att det ser ut att finnas ordentlig upptäckning bakom.

###

Damerna har fått oförtjänt lite uppmärksamhet här på bloggen och det lutar väl tyvärr åt att det fortsätter så. De skall dock ha en stor eloge för goda resultat under året och med lite jämnare spel skulle det mycket väl kunna bli elitkval. Återstår att se hur kommande trupp ser ut, men det är bara att kolla på poängligan för att peka ut ett antal spelare som kommer bli mycket viktiga att behålla. När/om sedan RIG-spelarna återkommer (om det blir till hösten eller kommande höst vet jag inte), så kommer det se ännu roligare ut. Ett tips redan nu till dessa är ju att uppmana sina duktiga klasskamrater att det är ide att skaffa sig en utbildning och att Linköping är ett bra ställe att kombinera både studier och volleybollspel på höga nivåer.

###

Good ol' Leif har uppmärksammat Baggerkortis i sin marskrönika. Det är alltid roligt att bli uppmärksammad, men det silas, kanske inte oväntat, en den kameler i slutsatsen om Hylte. Dessutom skall man sila friskt för att hävda sin ståndpunkt. Det bör kanske förtydligas att Baggerkortis inte har något samröre med Valla som sådant (eller snarare Valla har inget samröre med Baggerkortis eller nåt). Inte egentligen i alla fall. Nu har det råkat bli så att Baggerkortis får chansen att skriva lite i matchprogrammet och att Vallas hemsida länkar hit, men Baggerkortis är långt ifrån ett organ för Valla. Snarare kan man kanske säga att Valla genom matchprogrammet har blivit ett organ för Baggerkortis. Bara för att reda ut begreppen lite.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Leif säger mycket i sina krönikor. Verkar numera bara som han vill provocera för det är hans enda sätt att synas nuförtiden. Kanske dags att han kliver av och börjar ägna sig åt annat än bry sig om vad som står på andra hemsidors forum. Hur många klubbars ordföranden sitter och bryr sig om forum?

12 mars, 2007 00:26  
Anonymous Anonym said...

Vill Baggerkortis kontakta mig via mail med sina kontaktuppgifter så att vi kan diskutera några intressanta punkter?

Med vänliga hälsningar

en del av valla organen Azza
azadeh_pendari@hotmail.com

13 mars, 2007 15:30  

Skicka en kommentar

<< Home