Google

31 januari 2007

Cupen är för mesar*

Nu är det alltså dags att återuppliva Svenska Cupen i volleyboll. Förhoppningen är att det blir en succé, men med tanke på vilka klasskillnader det är inom serier kan man bara bäva för hur det blir mellan divisioner. Men det vore kul, framförallt för klubbar i lägre divisioner, att få känna på ordentligt motstånd.

Det känns som ett genomtänkt upplägg, med första omgångarna på våren, vilket borde förlänga säsongen för lag i lägre divisioner. Även intressant med en extra billig turneringslicens för kompislag. Återstår som sagt att se hur det mottages i klubbarna.

###

Vad gäller analyser efter Tierpmatchen och den kommande B-(eller A2-)serien så får de nog vänta tills det blir lite mer tid över. Snabbt kan man konstatera att Örkel hittat formen i och med Emils comeback och att det nog blir lurigt för Valla att bli över till fyran. Vingåker sjunker som en sten, så det skulle vara en möjlighet, fast det blir garanterat inte Valla mot Vingåker i kvarten.

I övrigt kan det nog vara bra med bara fyra matcher med tanke på Matt och Tims skador.

###

* Klassiskt Hattrick-citat som i princip alltid används när något lag åkt ur cupen.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Volleyboll.se kan man tydligt se hur viktigt det är att vinna/förlora rätt set. Vingåker har ett sets bättre setskillnad och lika många vunna set som Valla, men ligger 6p föra.

31 januari, 2007 16:43  
Blogger Oscar said...

Jo, hedersamma förluster är helt klart överskattat.

02 februari, 2007 09:24  

Skicka en kommentar

<< Home