Google

22 mars 2007

Svängigt

Svängigt är nog ordet för gårdagens match. Svängigt och nervöst. På något märkligt sätt så vanns alla set (och halvor av avgörande set) av det laget som spelade på samma sida där Baggerkortis befann sig. Dessutom var det som om det inte gick att spela på andra sidan, för lagen som placerade sig där drabbades av någon kollektiv kollaps och kunde bara stundvis och knappt det prestera acceptabel volleyboll. För laget på vår sida gick dock det mesta som på räls.

Trots alla indikationer var vi inte helt övertygade om detta när Valla kom över på rätt sida efter sidbytet i avgörande med underläge 7-8. Det började inte heller så bra, men vid 8-12 gick Jacob bak och servade och trots (tack vare) att han hoppade sin vanligtvis mycket bra hoppserve så kunde Valla mirakulöst vinna sju raka poäng. Habospelarna trodde knappt det var sant och det "mentala övertaget" som Habo talat sig varma för innan var som bortblåst.

Mycket glädjande och kanske till och med rättvist med tanke på hur matchen såg ut. Habo hade problem på de flesta positioner och det var väl egentligen bara Wilcox som höll en ganska hög kvalitet, bortsett från några lite väl snabba och långa passar, men en sovjetisk bakåtpass kompenserar för mycket. Mattias Andersson spelade bra till och från, med ett par riktiga slam dunkar som retade upp framförallt Len (men så är de ju lika som bär också). David Sol gjorde övertramp på tremeters tre gånger eller snarare han blev avblåst tre gånger och var väldigt väldigt nära resterande gånger. Svennenfors bytte av Sol ett tag i tredje, men det är inte klart om han skapade poäng för Valla exakt varje gång han var i närheten av bollen eller om han faktiskt spelade den vidare någon gång.

I Valla såg det (oftast) betydligt bättre ut. Klas gör sin helt klart bästa säsong. Adde kom in och imponerade, främst i mottagning och försvar. Matt gör det mesta rätt. Tim är lite upp och ner, men vinner en hel del. Centrarna gör det bra allihop. Lidéns tokförsvar i första är klart minnesvärt. Petter spelar stabilt genom hela matchen.

Det man kan klaga på är servandet. Vi har inte riktigt förstått servetaktiken, det skall erkännas, men när man till sist bytte till ståservar rakt igenom (förutom Tim) så gick det ju faktiskt bättre, titta bara på Jacobs avslutningsserie. Det som Baggerkortis framförallt reagerar mot är att det missas ganska mycket "lätta" servar. Det är en sak om man i Wilcox anda dundrar på allt vad man är värd och missar, en helt annan om man försöker rulla in den och missar. När nu varken Klas, Len eller Jacob som normalt har riktigt bra hårda hoppservar satsar på dem så borde ändå finessen vara att minska antalet missar. Om man inte gör det så måste det vara något märkligt. Tim, som i alla fall förra säsongen var säkerheten själv, missade fyra av sina fem första försök. Len hade troligen ännu sämre statistik på sina första fem. Om man ändå skall missa, varför inte chansa och dra på?

Centrarna kom hur som helst ur anfallsspelet i bägge lagen, så något måste ha lyckats, någonstans.

###

Musik- och volymvalet har väckt diskussioner i Vallas forum och det är svårt att hålla sig utanför, även om vi nog inte tillför så mycket. Vi kan dock konstatera några saker:
  • Smaken är som baken. Men hellre lugna favoriter än hockeymatchmusik. Musikvalet i går var inget att klaga på (av det som hördes...).
  • Volymen var rätt låg alltsom oftast igår. Som småbarnsförälder är det bra, men lite högre hade de nog klarat av igår. Ansvaret för att signalerna detta bör dock ligga på någon som sitter utanför båset.
  • Om man har önskemål om speciell musik är säkert de som spelar den väldigt glada att tillgodose önskemålen. Ett tips är att framföra önskemålen i god tid innan.
Baggerkortis har spelat musik på Vallas matcher, även om det var länge sedan, så lite kött på benen har vi. I det läget var det speakern som signalerade för höjning/sänkning. Musikvalet var det ingen som brydde sig direkt om, även om Song 2 med Blur var en favorit bland herrlaget (eller i alla fall nickfotbollshårdingen Jonas Håård). Vi minns också att Matti signalerade rätt friskt när Do you think I'm sexy? med Revolting Cocks spelades och han skulle bli intervjuad.

Jinglarna från förbundet känns som en vettig grej. Speciellt nu i slutspelstider där det kanske dyker upp lite fler sällanbesökare än under serielunken. Över 200 besökare bekräftar detta. Vi håller inte med The Whip och Evil på Habos forum (Ottoson? Vem mer?) att Habo vann läktarmatchen. De var måhända i ledning under delar av matchen, men under de avslutande sju bollarna gick matcherna både på plan och på läktaren klockrent till hemmalaget.

###

Om vi kollar på övriga matcher så kan man konstatera att alla lag visste vad de gjorde då de valde motståndare. Det som är mest överraskande så här långt är att Sollet är helt chanslösa mot Tierp. Snillet verkar dessutom övertygade om att de har dåliga chanser att vända. Ring genuspolisen!

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Länge sedan man hörde någonting av och med Revolting Cocks. Kanske dags för Baggerkortis att ta plats i dj-båset igen :)

22 mars, 2007 15:27  
Anonymous Anonym said...

Petter, jag blir ledsen om du inte medger att du saknar Herb Alpert & the Tijuana Brass också!

23 mars, 2007 21:09  
Anonymous Anonym said...

ser med spänning fram emot nästa uppdatering på denna blogg

25 mars, 2007 21:07  

Skicka en kommentar

<< Home