Google

13 januari 2007

I en annan del av världen

(Denna text är tagen från dagens matchprogram)

Hyltebruk är centralort i Hylte kommun. Det kanske mest spännande med Hyltebruk är att det ligger exakt på den 57:e nordliga breddgraden. Ett annat, måhända inte lika spännande, faktum är att Hyltebruk också har en volleybollförening vid namn Hylte Volley Bollklubb (exakt så).

Hylte Volley BK har inte bara utmärkt sig genom att vinna en hel del på volleybollplanen. De har även en mycket färgstark ordförande (ser ni Christer Ulfbåge i trekvartsskala är det han), en färgstark lagkapten (en mycket lämplig sådan om man tycker att kaptenens främsta roll är trash talk) och en färgstark tränare (som funderar på comeback).

Det är utlovat överraskningar till helgen i Hyltes pressmeddelande och en inte helt oväntad överraskning skulle vara att Hyltes tränare Kristian “Krickan” Wrethander dyker upp i träningsoverall i stället för den svarta kostym som nomalt pryder hans tränarkropp. Det skall dock erkännas att om Krickan, likt Clark Kent, drog av sig kostymen när det blev dags för inhopp, ja då skulle det vara en överraskning som heter duga.

Hylte är inget lag som Baggerkortis tycker speciellt mycket om, det skall villigt erkännas. Hela vägen ordförande-tränare-kapten har en självgod aura kring sig som man säkert skulle tycka om i sitt eget lag, men i ett motståndarlag är det egenskaper som bara väcker irritation.

Ett annat av Baggerkortis inte-favorit-lag, Falkenbergs VBK, mötte igår Hylte och det är svårt att säga vem som borde vinna den matchen. Det vi hoppas på är att det blev en synnerligen utmattande och lång match. Frågan om något kan hända så att bägge lagen tilldöms förlust väcktes, egentligen inte av denna match utan av morgondagens Örkelljunga–Sollentuna, men de delarna är inte så utförliga i förbundets regelsamlingar. Huliganismen är ju lyckligtvis inte så utbredd i svensk volleyboll, så förhoppningsvis slipper vi den varianten, men frågan är om det finns något annat sätt? Massiv sammanstötning vid nät med stukningar och inga friska avbytare? Mest sannolikt om man läser tävlingsbestämmelserna (men knappast i de här fallen) är att bägge lagen använder sig av icke spelklara spelare.

Hylte bruk är för övrigt Sveriges största tidningspappersbruk. Bruket drivs av Stora Enso.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Falkenberg och Hylte faller under kategorin "inte-favorit-lag". OK. Men då undrar vän av ordning vilka lag som är favoritlag, ja förutom de självklara Team Valla. Är det Habo? Örkelljunga? Skulle vara kul med en lista från botten till topp med motiveringar!

13 januari, 2007 23:22  

Skicka en kommentar

<< Home