Google

13 januari 2007

Coma kan än

Team Valla tog idag en mycket skön seger efter en underhållande och svängig match mot Hylte. 3-2 slutade matchen efter cirka två timmars spel där Coach Coma spelade en huvudroll när han gick in och styrde upp framförallt servemottagningen. Den nya satsningen med "Sveriges mest hatade volleybollspeaker"* Alex som coach på bänken verkar också vara en lyckträff.

I övrigt får vi väl till viss del tacka Hyltes lite sämre spel mot slutet, men det är ingen seger att skämmas för, snarare något att vara stolt över. Två poäng som tar Valla lite närmare A-gruppen och kanske de två kvarvarande poängen som på förhand såg svårast ut att ta.

I början av matchen såg det också ut som om det skulle bli mycket svårt att ta några poäng alls, men lyckligtvis vände tränden när Vallas andlige ledare Bosse köpte korv mellan andra och början av tredje set. Efter det så låg Valla oftast lite före och även om Hylte knappade in gång efter annan så tog även Valla några poäng i rad, tillräckligt för att hålla Hylte bakom sig. Efter ett lite märkligt domslut i slutet av fjärde set när Ubbe trampade över (i alla fall från vår position snett bakifrån), andredomaren (som stod två meter ifrån) signalerade, men förstedomaren gjorde watch out, verkade det som om det satte sig lite i huvudena på Valla, men ett par bollar senare var det full fokusering igen.

Om den andre kantspelaren inte är given, både Per och Lång-Barret gjorde försök idag innan Coma ställde in sig själv, så är det större konkurrens på centerplatsen. Både Andreas, Len och Jacob är fullvärdiga alternativ, vilket om inte annat det faktum att landslagsmannen Jacob börjar på bänken visar. Det är förvisso kanske möjligt att han sitter på bänken som ett slags backup till Tim, men det verkar lite osannolikt. Tim som blandade och gav, men kom igång ordentligt på slutet. Även Klas blandade sagolikt spel med att tokdra in i tvåblock ett antal gånger.

Det ser bra ut inför kommande helg och egentligen skall bara underskattning på grund av Lugis tabelläge respektive Yngerskogs proffskontrakt kunna hindra fyra nya poäng då.

###

Tyvärr gick det inte så bra för damerna efteråt. Baggerkortis missade matchen då det fanns andra uppgifter att lösa, men det skall bli intressant att höra vad som föranledde ett sådant tapp. 4-15 i avgörande är ju inte att leka med.

* Detta yppades av mer än en Flobyspelare och ledare efter att Alex briljerat i partiskhet vid en match för kanske tio år sedan.