Google

11 oktober 2007

5. Hylte

Hylte förlitar sig i år på det äldre gardet även om man värvat ungt. Två volleybollgymnasister samt en egen produkt har anslutit till truppen, men vi tror att det kan behövas ytterligare en eller två etablerade spelare för att Hylte skall nå den riktiga toppnivån. Som ende passare finns i dagsläget tränaren Kristian Wrethander*, en mycket rutinerad passare men frågan är dels hur kroppen känns och dels hur coachningen går från plan. Ryktet säger dock att Krickan kört hård fys för att komma tillbaka i form, så den biten är kanske inget problem. Vi skulle inte bli förvånade om det dök upp en passare under säsong, men samtidigt vill kanske inte Hylte chansa igen efter den mindre lyckade satsningen på Ben Pipes förra säsongen. Den andra positionen där det kan kompletteras är i mitten där åldermannen Mikael Andersson är en av två tillgängliga centrar. Den andre, Jonas Greberg, är i dagsläget inte spelklar, men lär säkert bli det till premiären. Samtidigt är inte centerspelet ett jätteproblem, då de tre ordinarie kantspelarna Ubbe, Hence och Sean Jones kan spela där. Ett troligt scenario är då att Rickard Ahlund går in på kanten. Rickard lär vara en stor talang, men det lär ändå försvagas på kanten jämfört med ordinarie spikers.

Det blir ett intressant pussel för Krickan och Per att placera ut tillgängliga spelare för att få ut maximalt av laget och det kan krävas en del laborerande och inovation för att få ihop det. Spelarkvalitet finns, men den är inte garanterat fördelad så att alla kan få spela sin "riktiga" position för att laget skall prestera som bäst. Håller sig Krickan och Farfar Andersson** friska kan det räcka långt, men skador, framförallt på Krickan, kan bli ödesdigra.

* Värt att notera att även assisterande tränaren Per Harrysson har agerat passare under försäsongen, men är inte licensierad (ännu).

** Nu är det måhända fräckt att insinuera att äldre lättare skulle drabbas av skador, men vi tror nog ändå att det ligger något i det.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

För att inte tala om hur ödesdigra skador på urban kan vara! *minns plattmatchen i finalserien förra året*

12 oktober, 2007 09:40  

Skicka en kommentar

<< Home