Google

13 oktober 2007

4. Örkelljunga

25-årsjubilerande Örkelljunga har inför denna säsong gjort en storsatsning där man bland annat bjöd ned 13 svenska spelare under våren för att bekanta sig med klubben. Tyvärr gav det skral utdelning, till stor del troligen på grund av att tränarfrågan ej var löst. Sedan dess har danske Martin Olafsen (som för övrigt har en blog) tagit över som tränare*, men de svenska nyförvärven har varit relativt få. Man har bytt Johanssonbröder, övertalat Emil Nilsson till comeback, plockat upp en egen produkt, samt värvat Mini-Big**. Utöver detta har fyra utländska spelare värvats. Två polacker, en australiensare, samt en amerikansk passare som kommer att ansluta senare under säsongen.

Förra säsongens utländska spelare har lämnat. Dessutom har landslagsmeriterade Erik Brandsjö flyttat samt, tyvärr***, Erik Åsgård valt att trappa ner.

Detta summerar till en ganska bred trupp, speciellt på spikersidan. I mitten är det eventuellt lite sämre ställt efter Emil och den längre av Johanssonbörderna, Marcus. Eventuellt kan en av polackerna bli inflyttade. På passarsidan är det trots nedtrappningen Åsgård som skall hålla stånd i början av serien innan den amerikanske passaren Brian Beckwith ansluter. Som backup finns assisterande tränaren Per-Erik Dahlqvist som snörat på sig skorna lite hårdare.

Med Beckwith på plats och ett samspelat lag kan det nog bli en ganska kul jubileumssäsong i skolådan.

* SVBF har fortfarande sparkade Svante som tränare på hemsidan, men vi är rätt säkra på att det är fel.

** Martin "Big" Cronholms lillebror (tror vi) Anton som i förhållande till storebror verkligen är lillebror.

*** Normalt har vi inget emot att motståndarnas nyckelspelare lägger av, men omständigheterna här gör att vi tycker det vore bättre om omständigheterna inte hade uppkommit. Därmed ser vi även fram emot en comeback.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Namn: Moderklubb:
Martin Cronholm Falköpings VK
Anton Cronholm Malmö

13 oktober, 2007 12:44  
Blogger Oscar said...

Hehe, ja det är klart det kan ju vara en indikation...

13 oktober, 2007 17:12  
Blogger Unknown said...

I forlængelse af dit bud på hvem der bliver svenske mestrer har jeg lavet en afstemning på min blog.

Ellers ganske interessant læsning.

Jeg har desuden tilføjet din blog og de andre jeg har fundet som links. Findes der flere svenske bloggere?

MVH
Martin

16 oktober, 2007 14:09  

Skicka en kommentar

<< Home