Google

11 januari 2008

Traditional Friday night post game report

Det är synd att bryta en tradition, men förhoppningsvis kommer nästa inlägg innan nästa fredagsmatch.

Habo hade inte mycket att sätta emot Team Valla idag, åtminstone i första och tredje set. Samtidigt som Valla spelade mycket bra så var Habo förvånandsvärt bleka. Dessutom kan man nog säga att bollen studsade Vallas väg större delen av de seten. Symptomatiskt var kanske Johns(?) baklängesbagger från långt bakom baslinjen som träffade nätkanten och rullade över Almir Ljutovac som sedan länge hade kopplat baggern för mottagningen. Toumo kunde inte göra annat än att applådera. Förhoppningsvis YouTube:as den inom en snar framtid. Vid ställningen 23-9 satt man och hoppades att Habo kunde hållas till ensiffrigt, men det lyckades ju tyvärr inte.

Andra var betydligt jämnare och Habo hade ett antal bollar upp under större delen av setet, men Valla kom ikapp vid 18-18 (eller om det var 19-19). Valla slarvade en del och efter att Addo försökt peta över en boll fick Greg ta över som passare*.

I tredje var det inget snack. Valla tog tidigt över kommandot och visade att kvaliteten i första set inte var en tillfällighet (å andra sidan kunde man konstatera det redan under Örkelljungamatchen).

Will Thwaite hade en stor kväll inför hitrest mor och syster(?). Det tog ett antal försök innan serven satt, men block och anfall höll mycket hög klass. Som gammal center led man med Habos block som gång på gång fick se bollen smällas ner innanför tremeterslinjen bredvid dem. Tydligen hade det gått lite tyngre mot Tierp, men i kväll var det som sagt mycket hög klass.

I matchprogrammet utlovades hårda hoppservar från Herco, Blomqvist och Rumin, men de lyste med sin frånvaro. Mot slutet stod Herco, som i övrigt var Habos klart bäste spelare, och servade. Att Rumin är landslagsman var långt ifrån uppenbart ikväll. Darrig mottagning och mycket misstag i anfall. Både han och Blomqvist hade några kvalitetsanfall, men de sämre var betydligt mer frekventa. Centrarna såg ut att få för låga pass och hade sällan chans att dra till ordentligt.

###

I matchen mot Örkelljunga blev vi lite sena och döm vår förvåning när det stod 14-6 i Valla i andra set efter typ 20 minuter. Sympatiskt nog hade Valla plockat in entrébordet som annars brukar stå framme de två första seten, så vi behövde inte betala för den förvisso ensidigt högklassiga, men korta, volleyboll som återstod av matchen. Örkelljunga saknade i princip all tendens till lagmoral och förhoppningsvis har Martin lagt juluppehållet på teambuilding. Vi tror även att bytet av ett proffs är enkom positivt, då spelare som helt ignorerar övriga laget knappast tillför något. Även om Örkelljungas övriga proffs är habila spelare, så kändes det inte som om det var någon som stack ut, eventuellt med undantag av passare Beckwith. Bäst var istället Ola Karl... ehh, nej, Maineborn. Vi kan därför inte låta bli att undra varför man värvar en fjärde spiker istället för en center.

###

Förstaårsgymnasisten Fredric Gustafsson var bäste svenske poängplockare och utsedd till bäste svenske poängplockare i juniorlandslagets match mot Australiens motsvarighet. Förhoppningsvis återvänder Fredric till Valla efter gymnasiet och fortsätter han på det här sättet så finns det alla förutsättningar för en nyutgången gymnasist att ta plats i en förstasexa. Den här säsongen är det väl egentligen bara Ahlund i Hylte som kan sägas ha gjort det. Hylte som verkar ha matat gamlingarna fulla med 25-centare åsamkade Falkenberg deras andra förlust i elitserien och andra förlust mot just Hylte på en vecka.

* Det var säkert inte bara det, men så fort Addo petat och Habo räddat upp bollen ropade Struggs till Greg att göra sig i ordning.

7 Comments:

Blogger bollkoll said...

Så, nu är klippet upplagt på tuben. Se http://bollkollblog.blogspot.com/

11 januari, 2008 23:52  
Anonymous Anonym said...

Det vore nästan orättvist att inte lägga upp habo liberons fotbollsräddning, den han sparkar över nät från 15? meter

12 januari, 2008 01:26  
Anonymous Anonym said...

hmm, ett byte gjordes nog för att valla låg under 14-9 och laget har endast en extra spelare att byta in, nu visa det sig vara en passare. thats it, det vet alla som såg matchen

12 januari, 2008 14:37  
Blogger bollkoll said...

Måste ha varit ute och hämtat vatten då för den bollen såg jag inte. Jag bryr mig inte om rättvisa i dett fall. De filmade också, så de kan lägga upp den bollen om de vill.

12 januari, 2008 18:37  
Anonymous Anonym said...

Habo har lagt upp fotbollsräddningen: http://www.youtube.com/watch?v=BIpNxQpaXqc

12 januari, 2008 20:34  
Blogger bollkoll said...

Ja, den var grym!

12 januari, 2008 20:53  
Blogger Unknown said...

Det må jeg sige. Så er der gang i bloggen igen..?

Jeg havde ellers slettet den fra mine links igår, men sætter den da gerne på igen, hvis du har tænkt dig at opdatere lidt oftere.. ;-)

Tillykke med sejren i øvrigt.

MVH
Martin Olafsen / ÖVK

12 januari, 2008 21:46  

Skicka en kommentar

<< Home