Google

06 oktober 2007

9. Säter

Nykomlingen Säter får tipset att som första nykomling sedan Falkenberg inte lägga beslag på sistaplatsen debutsäsongen. Anledningen är enkel och består av två likadana ljud: Bom Bom. Att Säter inte skulle kunna stanna i ettan med en av Sveriges bästa spikers, trots det uppenbara tecknet på bristande satsning det trots allt är att flytta hem och spela i närmaste hyggliga klubben, var ganska givet. Nu har man dessutom lockat hem passaren Jesper Kans och centern Matti Sandelin, fått fart på Jonas Eriksson och värvat ytterligare en lovande passare i Mattias Gustavsson.

Som tränarna uttryckte det (fritt återgett): ett rutinerat lag med orutinerade passare. Visst. Men framförallt, till skillnad mot Lugi, en go-to-guy i form av Staffan "Bom Bom" Sahlberg. En tänkt förstasexa borde bestå av nämnda Sahlberg, Gustavsson, Sandelin, Eriksson, erfarne Conny Westlund samt uppenbarligen ytterligare en spelare utanför vår kännedom.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Säter

Nykomlingen Säter har en mycket rutinerad trupp där flertalet av spelarna redan huserat i elitserien. Största profilen är självklart före detta landslagsspelaren och Greklandsproffset Staffan Sahlberg. Andra namnkunniga spelare i truppen är Conny Westlund som i slutet av nittio talet återfanns i Ljungby och huserade i toppen av poängligan i elitserien. Centern Claes Mårtensson var med i IKSU under klubbens storhetstid i slutet på nittiotalet. Säter har förstärkt med två spelare från Vingåker, centern Matti Sandelin vände tillbaka till Säter efter två säsonger i Vingåker. Den stora passartalangen Mathias Gustavsson vald Säter framför att spela div I i Vingåker och sitta på bänken bakom Dave Egan i elitserien.

08 oktober, 2007 08:35  

Skicka en kommentar

<< Home