Google

07 oktober 2007

8. Tierp

Upplandsklubben har tappat några tongivande spelare med Martin Woxlin och Andreas Wahlström i spetsen. Andy är väl dock som vanligt ett osäkert kort som säkert ställer upp om det krisar. På värvningsfronten är det främst den nye tränaren Jonas Svantesson som märkts. Svantes största bedrift som tränare hittills är att han blivit sparkad under säsong, något som hänt få tränare i svensk volleyboll. Att han sedan har ett stort volleybollhjärta och mycket goda spelarmeriter är det dock ingen som tvekar på. Sett till spelartruppen är den nästan ännu tunnare än Örkelljungas var förra säsongen, men förhoppningsvis kräver inte Tierps klubbledning trollerikonster första säsongen.

Vallabekante Marco Kelloniemi stärker upp spikerpositionen där han tillsammans med Roland Bergdahl lär fightas om vänsterspikerplatsen i förstasexan bredvid Magnus Östling. Roland som också säkert kan tänka sig att byta av veteranen Anders Larsson på högerkanten. I god tradition satsar Tierp på en utländsk passare, denna gång amerikanske Bryan Newcomb. En utländsk center förväntas också förstärka så småningom och komplettera Jesper Zällh (eller rent av Roland Bergdahl!) i mitten.

Truppen känns tunn och har tappat mycket slagkraft gentemot föregående säsong. Samtidigt är det kompetenta spelare på alla positionerna och det är möjligt att det går att locka till comebacker, om inte annat till slutspelet som den tippade åttondeplatsen ju ger.