Google

09 oktober 2007

7. Vingåker

Vingåker satsar som vanligt ungt och fyller på förluster genom att flytta upp egna produkter. Denna säsong lägger till slut Jonas Pettersson skorna på hyllan. Dessutom flyttar Matti Sandelin norrut, hem till Säter (och tar med sig Mattias Gustavsson, som dock mest värmt bänki Vingåker). Därmed ligger stort ansvar på Tarik Basic som måste försöka att konstant hålla sig på den nivån han stundtals nådde upp till förra säsongen. Jonas roll som stabil servemottagare och smart snarare än hårdslående spiker axlas av Vedad Vrana. Den viktigaste anledningen till att Vingåker ändå klara sig hyggligt är främst att passaren och tränaren Dave Egan för förnyat förtroende. Han visade förra säsongen att han dels var en tränare som kunde lyfta unga talanger, dels kunde, med sin längd, producera poäng på egen hand. Att sedan Robert Söderberg och Tobias Eriksson inte lockades till Örkelljunga var också en förutsättning för att sistaplatsen inte cementeras utan Vingåkersborna kan se fram mot en del lyckade matcher under säsongen.

Basic, Vrena, Egan och Eriksson kommer i startsexan troligen att kompletteras med Linus Fröberg. Sista centerplatsen är inte helt given, men Oskar Jönson Vikterlöf är den borde ligga närmast till hands om inte någon jättejunior har dykt upp.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Oskar är 5:e vänster-spiker och 3:e höger i dagsläget. Han anser sig kunna bli bättre på den/de positionen. Spelet i Slotts-cupen visar att han har låååångt kvar till sitt mål dock.

10 oktober, 2007 13:04  
Anonymous Anonym said...

Den som kommer knipa den andra centerplatsen är erik bylund.

11 oktober, 2007 16:10  

Skicka en kommentar

<< Home