Google

05 oktober 2007

10. LUGI

Den föga åtråvärda tiondeplatsen tror vi hamnar hos Lugi. Inte med god marginal utan vi förväntar oss att det finns ett antal lag i botten som kommer att ta poäng av varandra och att det är just de matcherna som kommer att avgöra.

Lugi har haft en viss spelaromsättning och många har slutat eller tagit sabbatsår. De största förlusterna är troligen passaren Jonas Lagerstedt samt spikern Mattias Johannesson. Jonas var förstapassare hela förra säsongen och Mattias visade till och från upp ett bra anfallsspel. Det ser dock ut som om de till stor del ersätts av kompetenta spelare, men vi finner ändå inget annat lag att placera här.

Nyförvärven är:
  • Razwan Bujila, senast i Team Valla men hade förra säsongen sabbatsår. Primärt högerspiker, men kan även lyfta.
  • Mårten Christensson, Björnsholm. Gode beachmeriter och skall nu passa i Lugi. Enligt rapporterna finns det en del att lära, men också talang.
  • Andreas Fröjd, Karlskrona. Lång center som gör en elitseriesäsong på äldre dar*.
  • Steve Wallace, Australien. Utbytesstudent som är servemottagande spiker.
Noterbart är att alla fyra nyförvärv troligen kommer gå direkt in i förstauppställningen, kompletterade av Mikael Renegård och Patrik Ossowski. Störst frågetecken kanske för Andreas Fröjd. Bristen som vi ser det är en ordentlig go-to-guy. Både Renegård och Raz kan vinna mycket boll, men kanske inte så mycket i så många lägen.

* Andreas spelade säkert när Karlskrona var uppe för ett antal år sedan, men vårt minne sträcker sig inte så långt, därav den icke-precisa formuleringen.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Har bestämt för mig att den gode fröjd har meriter från elitserien som sträcker sig så långt tillbaka som till Uppsalas mer glansrika dagar

06 oktober, 2007 12:22  
Anonymous Anonym said...

Dom stracker sig anda bak till Tierps forsta trevande steg i eliten kan jag paminna er om.

06 oktober, 2007 21:15  
Anonymous Anonym said...

Han har varit en fröjd i alla lag han spelat i Borlänge, Tierp, Uppsala? och Karlskrona!!!
Skön kille med bra höjd och en go bysse.

08 oktober, 2007 08:40  
Anonymous Anonym said...

Lugi kommer att ha mins två lag efter sig!
/heja Skåne

08 oktober, 2007 09:24  

Skicka en kommentar

<< Home