Google

27 juni 2007

Pingislunga

I den här artikeln står det om en östgötsk pingisspelare som ej är berättigad till a-kassa då han tränar för mycket. Det är uppenbart att inte alla sporter bedöms lika*, eller så är olika a-kassor olika nitiska, för volleybollspelare kan ju uppenbarligen försörja sig på a-kassa, trots att de tidigare varit betalda för att spela just volleyboll.

Det är kanske läge för elitklubbarna att tänka i nya banor och se om de inte kan få till en lösning med sina utlandsproffs där de först arbetar ett tag och sedan går över till a-kassa. "A cunning plan", som Baldrick skulle sagt.

###

Valla har svårt att hitta lag till sin Open-turnering i helgen. Det anmärkningsvärda är att inga mindre meriterade lokala förmågor passar på och testar hemmaplanen, men det är klart med den startlistan så blir det ju inga gratispoäng direkt. Sämst rankade herrlaget för tillfället är Adde och Coma...

Troligen har den korta framförhållningen ställt till problem, men Baggerkortis ser ändå mycket positivt på att det anordnats en turnering och hoppas att det blir en återkommande (och växande) tradition.

* Visst det står att han tränar fem timmar om dagen, men frågan är om inte fullt avlönade volleybollspelare också borde ligga där. Det känns som begränsningen sätts av tillgänglig tid snarare än behov.