Google

08 juni 2007

Regeländring?

Kollar på Eurosports sändningar från Euro League (tack Telia för "gratis" bredbands-TV). Kommentatorn nämnde en regeländring som diskuteras nämligen att baklinjeanfallare måste landa bakom tremeterslinjen (och för all del även hoppa upp bakom). Motsvarande skulle gälla även vid hoppserve. En intressant tanke, även om det inte är uppenbart vad det får för konsekvenser. Backspike fortsätter att användas men spelarna hoppar rakt upp? Tvåpassarsystem med baklinjepassare? Hoppserven tror vi inte blir lika stor sak i Sverige i alla fall. Men på internationell nivå kommer onekligen även det att förändra spelet.

###

Vi fiskar namn vad gäller australiensarna, men det går lite trögt. Valla verkar vilja ha ekonomin mer säkrad, vilket man kan förstå. Vår gissning är dock att det blir av och att ett av våra önskemål slår in.

###

Svante blir tränare i Tierp de kommande tre åren. Vågat av Tierp med tanke på att Svante är den förste tränaren på länge som fått kicken under säsong, men det kanske säger mer om Örkelljunga än om Svante. Kul att det satsas i Tierp hur som helst. För volleybollens skull.

###

Det ryktas (i en Baggerkortiskommentar) att Anders Kristiansson är på gång att bli förbundskapten för Sverige. Vi har inte hittat något på SVBF (vilket i och för sig inte betyder någonting alls), men ryktet verkar inte heller ha nått kvällspressen som kanske ser lite möjligheter att klämma fram rubriker ("Skräcktränarens återkomst" etc), men det kanske är för mycket att hoppas på att det skall skrivas något om volleyboll i större sammanhang.

Kanske syftar kommenteraren bara på att Kristiansson kommer att vara Joes chef och därmed indirekt förbundskapten?

###

Undrar förresten när SVBFs webredaktörer skall inse att slutspelet är slut och ändra standardingressen till Klubbnytt.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

AK hjälper Joe med landslaget under några sommarläger. Vilket i praktiken betyder att AK tar över de läger han är med på.

11 juni, 2007 08:19  
Anonymous Anonym said...

Anders tränade landslaget under deras senaste läger i Falköping. Enligt hörsägen så var spelarna otroligt nöjda men det är osäkert om han kommer vara med ngt mer under fortsättningen. Skulle så vara fallet så är det bara att gratulera alla som får ta del av hans kunnande!

14 juni, 2007 14:10  

Skicka en kommentar

<< Home