Google

20 november 2006

Förlust mot Tierp

Gårdagens match slutade med en 2-3-förlust för Team Valla och gästande Tierp hade en behaglig resa hem till Uppland efter tre jämna set och två inte så jämna set. Sista set
slutade 8-15 efter att inhoppande servaren Peter Anundgård fört sitt lag från 3-3 till 3-12.

Spelet var från Vallas sida mycket upp och ned, tyvärr med mycket betoning på ned. Dessutom kändes det som om Valla inte fick med sig så mycket gratis (förutom kanske några domslut, bortsett från kompensationstvåslagsavblåsningen på Tim som egentligen var på Lång-Barret i sekvensen innan). Vissa bollar blockade Valla tre gånger utan att lyckas döda för att sedan vid första egna chansen dra i Tierps block.

Tierp körde en del kombinationer i mitten med blandat resultat. Ibland gick Vallablocket helt bort sig, ibland gick anfallet helt bort sig. Det var dock ganska underhållande. En (positiv för Tierp) överraskning (nåja, kanske inte för Tierp) var Tierpspelaren Roland Bergdahl som jag (och fler med mig) fått för sig var en Lång-Barret-kopia (dvs lång och oskolad) som visade sig vara en inte speciellt lång högerspelare som var ganska lyckad till och från.

Vallas servetaktik fortsätter vålla bekymmer. Egentligen är det bara Tim som har en hoppserve som är tillräckligt stabil för att köras på match. Klas satte förvisso två ess, men frågan är om övriga lyckade servar når upp till samma omfattning. Jacob har ju också bra tryck, men inte heller han lyckades i någon större utsträckning. Att sätta serve på träning är inte samma sak som att sätta serve på match och frågan är hur länge bra hoppservande på träning skall berättiga inte så bra hoppservande på match.

Det är å andra sidan andra saker som säkert funkar bra på träning, men inte så bra på match. En sådan sak är centeranfallen. Jag kan inte helt avgöra vad som inte funkar, i början av säsongen kändes det som om Addo passade lite lågt men det verkar inte varahel saken numer, men jag får intrycket att centrarna känner sig osäkra på hur passen kommer och Addo blir osäker om och hur han skall passa. Även om det blir bra pass så känns det inte som om centrarna är riktigt beredda på det utan avvaktar lite för att se hur passen blir. En kollektiv blockering helt enkelt som för nuvarande tvingar ut mycket anfall på kanten.

Addo har annars gått framåt, men det blev en del enkla misstag i sista set (vilket han iofs inte var ensam om). Ryktet om Lång-Barrets framsteg var inte överdrivna och han smällde på bra mycket mer än han gjort tidigare.

Å ena sidan känns det som om b-serien är nära, å andra känns det som om Valla i princip kan vinna mot alla lag när det stämmer (vilket det iofs inte gjort på ett tag), så det är lite för tidigt att boka av matchtider ännu. Dock kan man fråga sig om det egentligen viktigaste inför slutspelet, dvs valet av motståndare, påverkas på något sätt om Valla kommer 1-2 i b-serien eller 4-6 i a-serien. Chansen är väldigt stor att Valla ändå kommer att få möta fyran i a-serien (eller vad det nu blir för lag över om Valla kommer fyra) om laget kommer ur den negativa trenden och börjar leva upp till lagets fulla potential. Kanske är Matt injektionen som behövs för att bryta trenden?

###

Vallas passare Matthew Young har spelar ytterligare en match (och inte spelar en). Förlustmot Kuba med 0-3 efter att Matt hoppat in i första och spelat hela andra och tredje. En blockpoäng noterades. En liten bild på Matt syns nedan.



Nu är det troligen en backspike så vinkeln hjälper till, men nog vore en spelare med liknande spänst inte helt fel att ha i laget...