Google

10 november 2006

Veteranerna laddar

Nästa lördag (18 november) blir det match mellan dagens Team Valla och ett lag med tidigare spelare i samband med firandet av 50-årsjubileumet för Linköpings Sporthall. Coach Jonas Håård har hittills fått ihop följande sexa:
  • Jesper Bergström
  • Jonas Håård
  • Henrik Johansson
  • Mattias Löwing
  • Andreas Gilbertson
  • Mattias Hillestrand
Det första man slås av är att i princip alla dessa skulle åldersmässigt kunna vara aktiva idag (utan att man behöver jämföra med Lugi-tränarna, Silver-Micke och Åkerstedt). Således borde detta laget, om de hållit sig i hygglig form, kunna prestera ganska bra mot dagens spelare. Frågetecknen gäller väl egentligen om de kommer igenom ungdomarnas trippelblock för det är inte uppenbart att det finns någon spelare av ovanstående som av fri vilja hoppar i mitten (har iofs för mig att Hillestrand har spelat en del center, men det är ett synnerligen vagt minne). Således kan man förvänta sig mycket kantanfall. Å andra sidan har ju en del av spelarna en hygglig klubba (och då pratar jag arm, inte "veckans klubba"-klubba) och dessutom en del rutin så trippelblock borde inte vara omöjligt att vinna mot.

Det ryktas dock att fler spelare är på väg in och det vore lite kul med någon riktig gamling som G. En eller två centrar vore ju inte fel heller. Lukas borde vara som klippt och skuren för uppgiften.

Det skall bli speciellt intressant att se Löwing, där vi fortfarande har någon spridd förhoppning om comeback. Kanske är det en sådan match som behövs för att han skall inse hur kul det är och lägga prestigen och konflikterna bakom sig (jag gör ingen bedömning om någon har rätt eller fel i sina ställningstaganden utan ser till den utövade sportens bästa). Som publik (om allt går som planerat) kan man hoppas på att uppvisningsaspekten överglänser prestigen och att det därmed blir en underhållande match med mycket finesser. Kanske rent av en baggerkortis eller två?

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kan meddela att undertecknad kommer att vara där och spela boll. Det slog mig först nu att det troliga är en centerposition som erbjuds... Jag hann ju för bövelen inte ut på kanten när jag var aktiv, hur ska det gå nu?
Med lite tur kommer Matti och talar om att jag ska "ta steg"
/Per

11 november, 2006 22:15  

Skicka en kommentar

<< Home