Google

07 november 2006

Första segern!

Team Valla tog i lördags sin första seger för säsongen efter 3-0 hemma mot Lugi. Det var en relativt stabil seger, men det var inte helt utan möda som förlustsetssiffran hölls kvar på noll.

Lugi har ett ganska OK lag som man helt klart inte kan ställa in skorna mot. Ingen av spelarna som var på planen skulle göra bort sig i något annat elitserielag, problemet var väl snarare att de inte hade någon Goto guy. Det närmsta i den vägen var väl Renegård som blixtrade till ibland, men samtidigt drog en del i block också. Mattias J visade också upp ett bra anfall, men det måste vara lite knäckande att som höger gå ut mot liberon. Bra coachat således när han fick stanna kvar i sista set, även om det inte hjälpte. Stor-Ossowski som nog var tänkt som primär backspikare kom inte till så ofta.

Team Valla visade däremot upp sin Goto guy för första gången denna säsong och utan att veta hur många dagar Tim varit i Sverige så tror jag det var färre än jag varit tillbaka och jag skulle då inte kunna spela volleyboll på någon högre nivå just nu (relativt sett så klart) vilket Tim klarade med den äran. Det finns väl troligen lite mer att hämta, men det såg mycket positivt ut och det känns än mer som om klubben tagit rätt beslut att spela med Tim denna säsong också. Det kändes som om han hade utvecklat hårdheten på sin serve lite också, men det kan ju bero på var man sitter på läktaren.

###

Lite spännande på gästboken just nu är Lång-Barrets kärleksaffärer. Om Baggerkortis läser rätt så finns det två olika signaturer som visar intresse för Vallas tidigare längste spelare. Eller helt strikt en som uttrycker kärlek (som anses vara riktad mot Barret) och en som uttrycker gratualtioner (som Barret direkt hugger på, tips: klicka på signaturen för email). Vart skall detta sluta?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det behöver inte vara "knäckande" att bli utbytt mot libero för att man är uppställd som högerspelare. Även andra lag anävnder en center på backspike i en eller två uppställningar, tex ÖVK (Josh Stanhiser i.s.f. Jeff Taylor) och förra säsongen Hylte i vissa matcher. Man får ju anpassa liberobyten och backspike efter vad man har för spelarmaterial.
/ T-K

07 november, 2006 18:49  
Blogger Oscar said...

Visst, men jag fick uppfattningen att Mattias J inte var helt nöjd, men det behöver ju inte ha varit pga det. Med tanke på vad han presterade när han fick chansen så hade han nog rätt (om det nu var det han var missnöjd med).

08 november, 2006 08:50  

Skicka en kommentar

<< Home