Google

05 november 2006

Ständigt detta Hylte

Denna text är tagen från gårdagens matchprogram

I Team Vallas gästbok går diskussionerna heta. På sista tiden har väldigt mycket handlat om Hylte. I Vallas förlustmatch drog Hyltes tränare Kristian “Krickan” Wretander på sig ett gult kort för att enligt egen uppgift ha skrikit “Nej!” och stampat i golvet. Uppgifterna vad som egentligen orsakade kortet går dock isär. Detta har stötts och blötts i gästboken så numera är det inte ens klart om andredomaren delade med sig av sin åsikt till förstedomaren före eller efter kortet delades ut.

En sak kan man dock konstatera och det är att Hyltebruks volleybollklubb gott kunde skaffa sig ett eget forum. Det tar oftast inte lång tid innan någon Hyltebo är framme för att klarlägga saker eller helt enkelt skapa egna trådar om Hylterelaterade ämnen.

Ett sådant ämne är att Hylte inte har några proffs. Detta anknyter lite till ett tidigare instick där just ersättnings- och uppehällsformerna för utländska spelare (och för den delen svenska) berördes. Skribenten verkar göra en poäng av att just Hylte löst det på ett särdeles fiffigt sätt. Intressant i sammanhanget är att Sean Jones, liksom Tim och Matt i Valla, spelar på artistkontrakt. Detta skulle dock inte innebära att han verkligen är här som idrottsman, utan skribenten (som får stöd) hävdar att han egentligen är här för att arbeta i en skola, det är i alla fall det han får betalt för. Utan att kunna skattelagstiftningen i detalj har Baggerkortis förstått det som att finessen med artistkontrakt är att de skall ge möjlighet att avlöna utländska artister (dvs personer som utövar artistisk verksamhet, se Skatteverkets hemsida) utan att betala full arbetsgivaravgift. Det är inte uppenbart att skolarbetare (jag tvivlar på att det är en lärartjänst) klassas som artistisk verksamhet, men vem vet. Även om säkert Matt och Tim också gör lite insatser vid sidan av volleybollen så känns det klokt om Team Valla inte går ut med att de inte får betalt för att spela volleyboll utan för bisysslan. Nu är det ju förvisso inte klubben Hyltebruk som skriver utan en individ som på ett troligen ganska missriktat sätt vill visa sitt stöd (fast det kan ju vara Leif, helt säker kan man ju inte vara).

Andra Hyltediskussioner som tenderar dyka upp på Vallas forum är huruvida Krickan är en bra eller mindre bra tränare, om Hense (Hyltes lagkapten) snackar för mycket skit på planen eller om han är en förebild med sitt trash talk, om Leif sjunger bättre än den skalenliga bilden av honom, om Krickan haussar eller baissar sitt lag för mycket eller för lite, samt om Hallandsposten är köpta av Hylte.

Många av diskussionerna brukar dessutom sluta med goda retoriska grepp som “hur många SM-guld har ni då?”. Det finns således en hel del information att inhämta i Vallas gästbok och ni är mycket välkomna att delta i debatten. Baggerkortis lägger sig sällan i numer, utan sköter kommentarerna lokalt. Det är enklare så och då kan man dessutom radera opassande kommentarer (eller för den delen inlägg) själv.

Och Hylte har inte ens spelat i Linköping denna säsong ännu...

Lugi då? Tja, kul med de två trotjänarna till spelande tränare och framförallt kul att de tog chansen och ville gå upp till elitserien. Bra att de etablerar sig och får tag i nya spelare för fler avhopp från elitserien är inte det svensk volleyboll behöver. Det ser väl dock ganska tungt ut för dem i år också (men de tog två set mot Hylte) och förhoppningsvis så fortsätter det tills efter Vallamatchen.