Google

23 september 2007

Tunnling

Till sist kom då nyheten som gjorde att vi, trots den enorma potential som byggts upp av ouppmärksammade ämnen, likt en elementarpartikel kunde ta oss ut på andra sidan.

Namnen på Team Vallas fyra australiensare har till sist blivit offentliga (och klara):
  • Josh(ua) Thorpe, spiker född 1987. Vald till näst mest värdefulle spelare i Australian Volleyball Schools Cup 2005 (etta var för övrigt Greg Sukochevs beachpartner).
  • Greg Sukochev*, passare född 1988. Spelat U19-VM i beach 2005 där han blev nia och åkte ut mot blivande tvåorna.
  • John Dekker, center född 1988. Meriter från A-landslaget.
  • Will(iam) Thwaite, spiker född 1987. Meriter från A-landslaget.
Det är som synes fyra unga spelare som kommer, men de är inte direkt småväxta då bara Sukochev är den ende under två meter med sina 196 cm. Det verkar vara lite förvirring kring deras positioner. Det som står ovan är hämtat från Australian Institute of Sports (AIS) hemsidor, men Corren har bytt position på Dekker och Thwaite. Troligen klarar de av bägge platserna med tanke på deras längd, men oavsett vad som är rätt så verkar det vara en passare, en center och två spikers som är klara. Även om "bara" två har erfarenhet från A-landslaget så är alla fyra med i den grupp av 32 potentiella spelare som AIS har plockat ut för vidare träning, så det är till synes mycket talangfulla junnar Valla har värvat.

* Inte Fukochev som Corren skriver (och Vallas hemsida glatt kopierat)