Google

13 december 2006

Det börjar arta sig

3-0 mot Örkelljunga och 2-3 mot Habo. Det känns som om Valla börjar hitta ganska rätt nu. Låt vara att Åke började i Habo, men i alla fall.

Det är lätt att tro att det är Matts ankomst som lyft laget och det är väl egentligen ganska svårt att hitta någon annan konkret teori om vad det är som hänt annars. Förhoppningsvis fortsätter det på den inslagna vägen, speciellt med tanke på att Hylte står för motståndet i nästa hemmamatch.

Hylte som faktiskt fick kritik av egna tidningen efter genomklappningen mot Tierp. Kaptenernas kapten var inte ens omnämnd efter blygsamma fem anfallspoäng. Å andra sidan kan man tro att sidan var hackad med tanke på den osannolikt dåliga korrekturläsningen. Det kan också konstateras att publiksiffran i Hylte dalar. Kanske dags för Leif att sluta sjunga i pauserna?

08 december 2006

Lika som bär





Len Croner?Mattias Andersson?


Det kan bli svårt för passarna att hitta rätt center på söndag!

(Tack till Josefine Johansson för tipset.)

04 december 2006

Bring your mates, Matt!

(Denna text är hämtad från gårdagens matchprogram)

Team Vallas nygamle passare Matthew Young har ju precis kommit hem från VM och Baggerkortis har roat sig med att scouta lite lämpliga värvningar ur det Australiensiska landslaget. Det är ju värt att notera att även Kanada spelade VM, men att varken Habos eller Tierps “landlagspassare” var i Japan.

Först ut är den troligen mest osannolike (inte för att de andra kanske är så sannolika heller, men vem vet, Matt spelar ju trots allt här): Daniel Howard. Daniel spelar dock i BluVolley Verona i Italiens Serie A1, så det är väl snarare en fråga om nedtrappning om han kommer hit. Det mest anmärkningsvärda med 208 cm Daniel är att han på VM-sajten har noterat 375 cm som räckhöjd. Det är enda noteringen över 370 cm och inte helt oväntat är det väldigt, väldigt högt för elitserien. Örkelljungas Joshua A Stanhiser har skrivit dit 365 cm, men i övrigt är det bara ett fåtal som når över 350 cm. Nu är ju inte längd och räckhöjd allting, men det verkar som om Daniel kan utnyttja det också. Inte helt oväntat spelar Daniel center. Värt att notera är att han är lagkamrat i Verona med Lorenzo Bernardi, numera 38 år gammal. Bernardi debuterade i A1 som 16-åring och var med och slog Sverige i EM 1989 i Globen. Var är Bengan nu?

Den första av två kanske mer realistiska värvningar är Paul Carroll. Paul är nu “Sophomore” på Pepperdine University i Malibu, Kalifornien, dvs han läser andra året där. Under första året gjorde han succé i collegevolleybollen och 20 år gammal startade han på högerkanten i alla Australiens matcher under VM. Kanske är det redan nu dags att planera en Master i Linköping om tre år?

Ytterligare en intressant australiensisk ungtupp är 19-årige servemottagande spikern Igor Yudin, som spelade i princip alla matcher från start. Vad Igor egentligen gör är inte uppenbart, men nog vore en tvåmeters nittonåring med 358 cm i räckhöjd och VM-erfarenhet en OK värvning?

Nu skall det ju i ärlighetens namn sägas att det är ganska osannolikt att dessa spelare dyker upp i Vallas dress, men nog kan man få drömma lite?

Dessutom finns det ju lite aspekter att ta hänsyn till som skulle kunna öka sannolikheten lite i alla fall. Dels har Matt en svensk flickvän i Linköping. Denna flickvän har från ett tidigare begränsat volleybollintresse ordentligt visat framfötterna inom Vallas organisation och det är långt ifrån omöjligt (utan snarare väldigt sannolikt enligt rykten) att hon blir vald till Team Vallas ordförande kommande verksamhetsår. I Baggerkortis synnerligen onyanserade ögon är därmed Matt Linköpingsbo för gott och därmed finns det en “proffsplats” öppen och vem av hans landslagskompisar vill inte få härliga pass de flesta av veckans dagar från en landsman? Således bara att välja och vraka...

01 december 2006

Nattdravel

Är uppe för sent i kväll/natt också och tänkte därför dela med mig av den senaste tidens mest spännande gadget som jag hittade när jag skulle köpa lite andra saker. Har beställt fyra stycken till det facila priset av €3.23 per styck.



Vad det är? En synnerligen väldesignad universalfjärrkontroll med ölöppnare.